NBA Playoffs Update #15 – Celtics naar volgende ronde, Warriors domineren Pelicans

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CELTICS VERSLAAN BUCKS IN WEDSTRIJD ZEVEN

DE HEADLINES

De Boston Celtics hebben de zevende wedstrijd van de series tegen de Milwaukee Bucks met 96-112 gewonnen. Dankzij het dominante trio Al Horford, Jayson Tatum en Terry Rozier wisten de Celtics hun eigen supporters te trakteren op een plek in de volgende ronde.

De Bucks waren vooral in de eerste helft competitief. Ondanks een gelijkopgaande start gingen ze wel met een 17-30 achterstand het tweede kwart in. Dit gebeurde vooral aan het einde van het eerste kwart. Toen wisten de Celtics hun voorsprong plotseling uit te breiden naar dertien punten. De Bucks wisten vlak voor rust nog wel vijf punten af te snoepen van deze achterstand. Toch zochten de Pelicans met een 50-42 achterstand de kleedkamers op. Ook na rust was de start van de Celtics ijzersterk. Na het derde kwart had de thuisploeg weer een voorsprong van vijftien punten opgebouwd. Deze voorsprong zouden de Celtics in het laatste kwart niet meer uit handen geven.

Al Horford en Terry Rozier scoorden beide 26 punten en hadden met respectievelijk acht rebounds en negen assist ook veel invloed op de andere categorieën. Jayson Tatum scoorde 20 punten en wist tevens zes rebounds en vijf assist aan zijn statline toe te voegen. Net zoals in de vorige wedstrijden domineerden de Celtics de Bucks in de rebounds-categorie (42-32), waardoor de Celtics ook tien schoten meer namen dan de Bucks. Dit zou als de grootste oorzaak van de uitschakeling gezien kunnen worden, aangezien dit in bijna alle duels zo was tegen de Celtics.

Bij de Bucks waren er ook drie uitblinkers te noteren. Khris Middleton wist met 32 punten zijn team bijna in zijn eentje te dragen. Ook Eric Bledsoe (23 punten) en Giannis Antetokounmpo (22 punten, negen rebounds en vijf assist) kenden een goede wedstrijd. Voor de rest van het team kan dit niet gezegd worden.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Celtics nemen het in de volgende ronde op tegen de 76ers. Voor de Bucks rest niks anders dan de nederlaag te verwerken. Er staan de komende zomer een paar gesprekspunten op het programma die bepalend zullen zijn voor het komende seizoen.

WARRIORS DOMINEREN PELICANS IN EIGEN HUIS

Terwijl de eerste ronde nog niet is afgelopen, begon zaterdagnacht al de eerste wedstrijd van de tweede ronde. De Golden State Warriors wisten in eigen huis met 101-123 te winnen van de Pelicans. Eigenlijk deden de Pelicans maar 14 minuten mee aan de wedstrijd. Na een explosieve opening van de wedstrijd (34-35 na het eerste kwart) liepen de Warriors uit op de helft van het tweede kwart. De thuisploeg zou uiteindelijk met een 76-55 voorsprong de rust in gaan. Deze voorsprong werd in het derde kwart nog even doodleuk uitgebreid met acht punten, waarna de wedstrijd voor aanvang van het vierde kwart al beslist was.

Bij de Warriors waren Klay Thompson (27 punten) en Kevin Durant (26 punten en 13 rebounds) de grootste uitblinkers. Toch was het Draymond Green die de show wist te stelen met een Triple-Double. Met 16 punten, 15 rebounds en 11 assist wist hij zijn vierde Triple-Double te pakken in de NBA Play-offs, een nieuw Warriors-record. Hij lost Tom Gola af, die er in de jaren ’50 drie wist te behalen voor de toen nog Philadelphia Warriors. De Warriors wisten de rebound-categorie met 24-33 te winnen, wat overigens niet zorgde voor meer schoten (96-91 in het voordeel van de Pelicans) tijdens de wedstrijd.

Bij de Pelicans was Anthony Davis eigenlijk de enige die echt goed presteerde in de eerste wedstrijd van deze serie. Met 21 punten en 10 rebounds is de nederlaag van de Pelicans in ieder geval niet aan hem te wijten. Dankzij een tactische omzetting kreeg hij de gehele wedstrijd te maken met Draymond Green, die Davis onder 50% van het veld wist te houden (9-20). Het was vooral de verdediging die de Pelicans pijn deed tijdens de eerste wedstrijd.

UP NEXT

De tweede wedstrijd wordt gespeeld op dinsdagnacht om 04.30. Dan zullen de Warriors proberen met een 2-0 voorsprong naar New Orleans te gaan. De kans is groot dat tijdens de tweede wedstrijd Stephen Curry terugkeert van zijn blessure en de Warriors alleen nog maar sterker zullen worden.

Cover Photo: AP Photo/Charles Krupa