Falcons en Panthers mogen strijden om NFC South

Door

at the Mercedes-Benz Superdome on December 21, 2014 in New Orleans, Louisiana.

De NFC South is de slechtste divisie in de NFL, maar is wel nog erg spannend. Voor vanavond leidde de New Orleans Saints de dans met een 6-8 record, maar zij worden op de huid gezeten door de Carolina Panthers en Atlanta Falcons. Laatstgenoemde streed tegen de Falcons, terwijl de Panthers mochten aantreden tegen de Cleveland Browns waar Johnny Manziel het nog een keer mocht proberen als startende quarterback.

Ook in deze recap de strijd van de Packers tegen de Buccaneers om een playoff plek. Green Bay zou eveneens de leiding in de divisie kunnen pakken bij een verliespartij van de Detroit Lions, een verslag van die wedstrijd eveneens vanavond op SportAmerika.

Als laatste een verslag van de wedstrijd tussen de Baltimore Ravens en de Houston Texans. De Ravens knokken nog met de Steelers en de Bengals om de leiding in de AFC North, terwijl de Texans spelen om des keizers baard.

First Down
Maar eerst dus de Falcons (6-9) tegen de Saints (6-9). Bij winst op de Falcons en een verlies van de Panthers tegen de Browns zouden zij de winst in de divisie binnen hebben, bij verlies zouden zij echter uitgeschakeld zijn. In New Orleans werd het 30-14 in het voordeel van de Falcons, waardoor de Saints de play-offs op hun buik kunnen schrijven.

De Saints kwamen in het eerste kwart nog op voorsprong dankzij running back Mark Ingram. In het tweede en derde kwart walsten de Falcons echter over hen heen. Twintig punten waren het gevolg, onder meer dankzij een 31 yard run van Devonta Freeman.

Aan het begin van het vierde kwart hadden de Saints een geweldige kans om terug te komen in de wedstrijd. Na een pass van Brees over 12 yards leek Jimmy Graham over de achterlijn te kunnen lopen. Hij werd echter teruggedrongen en verloor vervolgens de bal die werd opgepikt door de verdediging van de Falcons. De scheidsrechters moesten beslissen tussen een touchdown of een fumble/turnover en kozen voor het tweede. Oordeelt u vooral zelf.

Later in het vierde kwart maakte de Saints echter alsnog hun touchdown. Graham ontvang een pass over vier yards van Drew Brees en bracht de stand terug tot 20-14. Met nog 2:30 te gaan mocht Brees het nog eens proberen, maar hij werd dankzij veel druk van de Falcons onderschept door Robert McClain. Een kick van Matt Bryant en een late defensieve touchdown van Osi Umenyiora bepaalde de eindstand op 30-14.

Matt Ryan had een flink aandeel in de overwinning met 30/40 passing voor 322 yards en een touchdown. Julio Jones rende voor 107 yards. Met deze overwinning houden de Falcons kans op de winst in de NFC South en zijn de Saints, ondanks hun leidende positie voor vandaag, uitgeschakeld. De wedstrijd tussen de Falcons en de Panthers van volgende week gaat bepalen wie de NFC South mag vertegenwoordigen in de play-offs.

Third and Long
– Manziel mocht opnieuw starten voor de Cleveland Browns (7-7), die nergens meer voor spelen. Hun tegenstander, de Carolina Panthers (5-8-1), proberen echter druk te houden op hun tegenstanders in de NFC South. Manziel raakte echter geblesseerd aan zijn hamstring en werd vervangen door Brian Hoyer. Na een vroege achterstand bracht hij de Browns terug in de wedstrijd door een pass op Cameron, maar Cam Newton herstelde dit snel genoeg om de wedstrijd voor de Panthers niet in gevaar te laten komen. Eindstand: 13-17.

– De Green Bay Packers (11-4) blijven in de race om de winst in de NFC North dankzij een enigszins gemakkelijke winst op de Tampa Bay Buccaneers (2-13). De Packers wonnen in Florida met 20-3. Rodgers was aardig op dreef met 318 yards en een touchdown uit 31/40 passes, maar de scores bleven uit. De Packers kwamen met hun 20 punten niet in de buurt bij hun seizoensgemiddelde van 31,1. Door de winst zijn zij echter zeker van een plek in de play-offs en mogen ze met de Lions uitmaken wie de divisie gaat winnen.

– De Baltimore Ravens (9-6) moesten winnen van de Houston Texans (8-7) om kans de houden op de play-offs. Helaas voor hen had Joe Flacco een slechte dag en verloren zij met 13-25. Flacco gooide maar liefst drie intercepties en compenseerde slechts deels met twee touchdowns. De Texans, met Case Keenum aan het roer, profiteerden maar al te graag. Keenum gooide 185 yards en een interceptie, maar vooral Arian Foster droeg bij met 96 rushing yards en zelfs een touchdownpass.

Extra Point
Cam Newton geeft één bal aan vier kinderen, recept voor rampspoed

Lacy rent voor 44 yards en een touchdown

FOX bracht het wisselvallige seizoen van de Saints nog eens mooi in beeld

Foto: Getty Images

5 Reacties
  1. VR 9 jaar ago

    als volgende week
    Texans > Jags
    Chiefs > Chargers
    Browns > Ravens
    dan hebben Texans #6 seed en geen baard van de keizer.
    Kans op succes is wel echter heeeeeeeeeel klein.
    Browns > Ravens zie ik niet gebeuren.

    (Ik hoop het wel om alle Watt4MVP criticasters de mond te snoeren. Wat is die man bepalend dit seizoen)

  2. Jeroen 9 jaar ago

    Jammer dat de Browns weer verloren. Toch was de beste actie van de Browns. Travis Benjamin gaat na de interceptie (van een bal die naar hem gegooid werd) in de achtervolging, wordt 2x gehinderd, kan de bal strippen en heeft hem dan weer terug. Maar het mocht helaas niet baten.

    Nu ik Manziel ik actie zie, snap ik waarom Pettine hem zolang op de bank hield. Ik dacht steeds geef Manziel toch een kans, maar hij is nog niet op het juiste niveau. Bewijs was zijn blessure, denken dat je met een sprintje Luke Kuechly kan afschudden.

    • Dennis 9 jaar ago

      Geef Manziel een hele voorbereiding met K. Shanahan laten we dan oordelen al ziet het er nu erg slecht uit. Terugkeer van zijn Pro Bowl center zou ook helpen. Wedstrijden van Manziel zijn voor mij must see tv.

      • Jeroen 9 jaar ago

        Begrijp me niet verkeerd. Ik ben ook benieuwd naar Manziel en ik verwacht dat hij zeker beter gaat worden. Alleen het valt nu nog erg tegen.

    • Jeroen 9 jaar ago

      Jammer dat de Browns weer verliezen (sorry, was laat geworden)

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen