Seahawks lijden kostbare nederlaag tegen de Cardinals

De wedstrijd tegen de Cardinals had voor de thuisspelende Seahawks een tussendoortje moeten zijn. Het vizier was eigenlijk al gericht op de wedstrijd in week 17 tegen de 49ers. Het team uit Seattle zou zich zondagmiddag echter lelijk verslikken in de Cardinals: 27-13. Een uiterst dure nederlaag voor eigen publiek. Door dit verlies hebben ze een bye namelijk niet meer in eigen hand. Als de Packers en Saints blijven winnen, en dat is heel goed mogelijk, spelen de Seahawks in de wild card round. Zelfs bij een overwinning op de 49ers. Verder lieten de Colts weinig heel van de Panthers (38-6), won Baltimore eenvoudig van Cleveland (31-15) en rekenden de Falcons af met de Jaguars (24-12).

CARDINALS SIMPELWEG TE STERK VOOR DE SEAHAWKS IN SEATTLE

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks| 27 – 13

Het begin was nog voor de Seahawks. Met een sterke running game stak de offense het veld over. De laatste paar yards kwamen van full back Nick Bellore. Op dat moment was er geen vuiltje aan de lucht voor het team van Pete Carroll. De problemen begonnen toen Kenyan Drake losbrak. Het publiek in Seattle zag hoe de running back, overgekomen van de Dolphins, het hele veld over stak voor een 80-yard touchdown.

KYLER MURRAY

Het duurde lang voordat er weer gescoord werd. Tot diep in het tweede kwart bleef het 7-7. Op dat moment toonde Kyler Murray weer eens zijn talent. De kleine QB wist vaak razendsnel te handelen en was de Seahawks-D dikwijls te snel af. Na enkele runs vond hij good-old Larry Fitzgerald voor de touchdown. De thuisploeg was inmiddels Chris Carson en C.J. Prosise kwijt geraakt met blessures en daarmee de running game. Aanvallend stokte het en zelfs Russell Wilson wist het even niet meer. Murray ging ondertussen vrolijk verder en vond vlak voor rust Fitzgerald weer in de endzone. Na review bleek hij de bal toch niet onder controle te hebben en kozen de Cardinals voor een field goal. Verrassend genoeg gingen de bezoekers de rust in met een comfortabele 17-7 voorsprong.

FIELD GOALS

Vroeg in de tweede helft viel Murray geblesseerd uit met een hamstringblessure. Zijn vervanger, Brett Hundley, kon zijn oude ploeg (Green Bay Packers) een enorme dienst bewijzen door de overwinning binnen te slepen. De Seahawks moesten iets forceren maar deden dat onnauwkeurig. David Moore raakte de bal kwijt na een knappe catch en daarmee ging de bal terug naar de ploeg uit Phoenix. Middels een field goal werd de voorsprong uitgebreid. Het beste moment van de Seahawks kwam bij alweer een field goal attempt van Zane Gonzalez. Zijn schot werd geblokt en opgepikt door Marquise Blair. Die bracht de thuisploeg meteen in de redzone. Mede door het gemis van de running game deed Wilson daar vervolgens weinig mee. Ook Seattle moest genoegen nemen met een field goal. Daardoor gingen ze het laatste kwart in met een 20-10 achterstand.

CARDINALS STUNTEN

Door een 51-yard field goal kwamen de Seahawks terug tot zeven punten. Vanaf dat moment speelde Hundley zijn beste spel. Met mooie rushes kwam hij tot vlak bij de endzone. Het laatste stukje was een koud kunstje voor Drake. De Seahawks probeerden het daarna nog wel maar kwamen niet meer in de wedstrijd. Een hard gelag voor de ploeg uit Seattle, dat een bye uit zicht ziet verdwijnen. In ieder geval hebben ze dat nu niet meer zelf in de hand, zelfs als de 49ers volgende week worden verslagen. Via de wild card round mag Wilson straks alsnog proberen zijn team naar de Super Bowl te loodsen.

OVERIGE DUELS

Carolina Panthers @ Indianapolis Colts 6-38: Indianapolis was het toneel van de eerste wedstrijd van Will Grier als QB voor de Panthers. De rookie kreeg weinig hulp van zijn teamgenoten en kon daardoor weinig uitrichten. De bezoekers lieten zich niet van hun beste kant zien, met Vernon Butler als meest schrijnende voorbeeld. Hij werd het veld uit gestuurd nadat hij Jack Doyle een klap uitdeelde. Ondanks de klinkende overwinning verdwenen de kansen op de play-offs wel voor de Colts. Het vizier kan op volgend seizoen.

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns 31 – 15: de Ravens wisten de cruciale 1st seed binnen te halen in Cleveland. Het duurde eventjes voor de Ravens’ offense los kwam. Toen Lamar Jackson eenmaal zijn ritme had gevonden, was er geen houden aan voor de Browns. In de laatste twee minuten van de eerste helft gooide Jackson 138 yards en twee TDs. Enige minpunt voor de bezoekers was de blessure bij Mark Ingram II. Hij moest met een kuitblessure van het veld. Gelukkig voor de Super Bowl favoriet lijkt de schade mee te vallen bij de opgeleefde running back. In Baltimore kan de focus op de play-offs en kunnen enkele spelers volgende week rust krijgen.

Jacksonville Jaguars @ Atlanta Falcons 12 – 24: er stond weining meer op het spel in Atlanta bij de wedstrijd tussen de Jaguars en Falcons. Uiteindelijk won de thuisploeg zonder al te veel moeite. Weer een tegenvaller voor de ploeg uit Jacksonville. Deze week werd ook top executive Tom Coughlin ontslagen. In Jacksonville lijkt de rebuild daarmee officieel van start te zijn gegaan. Grote man in het prachtige Falcons’ stadion was uiteraard Julio Jones. Deze week stopte de teller pas bij 152 yards. De wide receiver is de laatste weken niet af te stoppen. Dan Quinn doet in ieder geval zijn uiterste best om zijn baan in Atlanta te behouden.

Coverfoto: Stephen Brashear/Getty Images