Seattle Sounders winnen MLS Open Cup

2014 U.S. Open Cup - Final

De Seattle Sounders hebben vannacht voor de vierde keer in de geschiedenis de Amerikaanse beker gewonnen. In een zinderende finale hadden de mannen van Clint Dempsey 117 minuten nodig om tegenstander Philadelphia Union op de knieën te krijgen.

Lang in evenwicht
De bekerfinale was een wedstrijd zoals een bekerfinale hoort te zijn. Het tempo lag hoog en er werden aan beide kanten veel kansen gecreëerd. In de eerste minuten leek Seattle de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het was Philly dat voor het eerste doelpunt tekende. Maurice Edu kopte een vrije trap van Maidana binnen en de 1-0 voor Union was een feit.

Supersub Martins
Na de rust herpakten de Sounders zich al snel. Union kon een corner van Seattle niet goed wegwerken, de bal geraakte in de kluts, waarna Chris Barrett in derde instantie de gelijkmaker binnen kopte. Na een uur moest Barrett het veld verlaten, maar voor hem in de plaats kwam Obafemi Martins, die in de vorm van zijn leven verkeert. Dat bewees hij in de verlenging, al hadden beide teams hadden nog grote kansen om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen. Zo schoot Vincent Nogueira van Union nog tegen de paal.

In de extra tijd was het verzet van Philadelphia echter gebroken en daar profiteerden de Sounders optimaal van. Martins had al een waarschuwingsschot gelost en even later bracht Dempsey Seattle op voorsprong, na een mooie een-twee met Martins. Even later raakte Dempsey de lat, een signaal dat de Sounders nog niet moegestreden waren. Vlak voor tijd kwam het dan ook tot de beslissende treffer, en wie anders dan Obafemi Martins maakte de winnende met een knap stiftje.

Seattle volgt D.C. United op
Na deze fantastische finale mag Seattle zich een jaar lang bekerhouder noemen, het volgt daarmee D.C. United op. Het is de vierde keer dat de Sounders deze prijs in hun toch al goed gevulde prijzenkast mogen opnemen. Seattle gaf na afloop meteen aan voor de Treble te gaan, daarvoor moeten ze ook nog de MLS en het Suppoters’ Shield winnen. In de competitie zijn ze al aardig op weg met een riante voorsprong op de rest in het Westen. Zaterdagavond nemen de Sounders het op tegen New York Red Bull.