Nieuw dieptepunt voor Knicks na nederlaag tegen Pacers

Door

Indiana Pacers v New York KnicksHet begon zo mooi voor de Knickerbockers in de thuiswedstrijd tegen de koploper van de Eastern Conference Indiana Pacers: een 11-0 start. Wetende dat de kwakkelende Knicks dit seizoen 0-6 zijn als ze het eerste kwart verliezen, was er dit keer hoop na twaalf minuten spelen: 19-14 was de stand. De Pacers bewijzen wederom hun kwaliteit om de tweede helft de duimschroeven aan te draaien en slopen de gedesillusioneerde Big Apples uiteindelijk in een verlenging: 103-96.

Opvallend was met name de prestatie van Carmelo Anthony. Met dertig punten en achttien rebounds zou je zeggen: prima wedstrijd. Echter, in de tweede helft maakt hij slechts één uit tien schotpogingen. De langzaam warmdraaiende Paul George draait het juist om. Na een moeizame eerste helft komt hij de tweede helft volledig los. Zijn teller staat uiteindelijk stil op 35 punten, vijf rebounds, vier assists en vijf steals.

823005907 Vijf seconden voor het eind van de wedstrijd bij een stand van 89-86 voor de Knicks maakt Iman Shumpert een domme fout op George, als die net een wanhoopsdriepunter neemt. Onder de druk blijft PG24 erg koel en maakt de drie vrije worpen. In de verlenging walsen de Pacers over de thuisploeg heen, waardoor de Knicks nu zeven opeenvolgende thuiswedstrijden hebben verloren. De crisis is compleet. Alleen de Milwaukee Bucks (2-8) staan nog onder één van de -op voorhand gedachte- outsiders voor de titel. Zowel de Knicks als de peperdure Brooklyn Nets staan op drie overwinningen en acht nederlagen. Hoe lang duurt het nog voordat de paniek echt uitbreekt?

Tip-Off
Hoewel Kevin Love wederom een double-double scoorde, viel zijn productie voor de Minnesota Timberwolves in de thuiswedstrijd tegen de Los Angeles Clippers vies tegen: slechts twee uit veertien schotpogingen belandt in het net. In de uiterst spannende wedstrijd scoren beide teams in drie kwarten evenveel punten. Alleen in het derde kwart scoren de Clippers er meer. Bij de Wolves komt het leeuwendeel van de productie van Kevin Martin. Hij zet zijn toch al indrukwekkende seizoen kracht bij met 28 punten, tien rebounds en vier assists. Chris Paul behaalde een NBA-record door in de eerste twaalf competitiewedstrijden achtereenvolgens een double-double te scoren in zowel punten als assists.

Three Point Play

      • Kleine oorlog in Houston! Tijdens de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks hebben (probleemkind) Dwight Howard en teamgenoot James Harden het even met elkaar aan de stok. Tot aan het vierde kwart was dat eigenlijk nergens voor nodig, maar toen begon de ellende. Onder leiding van Dirk Nowitzki (35 punten) en Monta Ellis (37 punten) worden de Rockets gesloopt in het laatste kwart: 36-19. Daardoor eindigt de wedstrijd in het voordeel van de Mavs met 123-120. Nowitzki passeerde tevens Reggie Miller op de eeuwige scorerslijst op de vijftiende plek. 

      • Zonder Stephen Curry wordt het voor de Golden State Warriors een lastig verhaal. En aangezien het lichaam van de schutter van glas is, kan dat vaker voorkomen dan ze lief is. Zonder hun pointguard komen de Warriors in vier kwarten en een verlenging slechts tot 81 punten tegen de Memphis Grizzlies, die er zelf ook maar 88 scoren. Noodgedwongen speelt Andre Iguodala als point guard – en dat doet hij erg aardig met veertien assists. Echter Zach Randolp en Marc Gasol zijn aan Grizzlies-zijde niet af te stoppen. Beiden scoren een dikke double-double.
    • Evenals de stadgenoot en aartsrivaal New York Knicks gingen de Brooklyn Nets roemloos ten onder tegen de Charlotte Bobcats:95-91. Wellicht waren de Bobcats geïnspireerd door de aanwezigheid van Michael Jordan op de reservebank. Bij de Nets was er wederom een enkelblessure voor de kreupele Deron Williams. Het begint langzamerhand een zielig verhaal te worden. De eerste geruchten dat de coaching skills van Jason Kidd niet bijster geweldig zijn helpen ook al niet na een slechte seizoensstart.

Stat of the Night

Anthony Davis: 37 MIN, 22 PTS, 9 REBS, 4 ASS, 8 BLK, 1 TO, 9/12 FG, 4/6 FT

The Paint
Ook de Celtics kregen weer eens klop. Alweer de vijfde nederlaag op rij. Rondo ziet het goed. gifrondo James Harden houdt niet van Laker-fans. Die werk je de discotheek dus gewoon uit.

Speciale Biyombo-gezichtsbehandeling voor het rijpe gezichtje van Kevin Garnett.

De nummer 1 pick van de 2001-draft mag zelfs bij de Sixers ophoepelen. Hij helpt toch juist met tanking?

Wellicht deed Harden dit bij die vervelende Lakers-fans in de discotheek? gifdunk Hij kan dus niet alleen dunken, die Blake Griffin. Afgelopen nacht trok hij de stand gelijk.

Hibbert schiet een stijlvol driepuntertje in de buzzer
gifhibbert
Coach Rick Carlisle imiteert collega Greg Popovich.

En tot slot nog een technische fout voor de geïrriteerde Howard. Zou ik ook doen naar zo’n leipo op de tribune.
gifhoward
Boxscore
Brooklyn Nets (3-8) @ Charlotte Bobcats (6-6) 91-95
Washington Wizards (4-7) @ Cleveland Cavaliers (4-8) 98-91
Indiana Pacers (10-1) @ New York Knicks (3-8) 103-96
Miami Heat (9-3) @ Orlando Magic (4-7) 120-92
Toronto Raptors (5-7) @ Philadelphia 76ers (5-8) 108-98
Detroit Pistons (4-7) @ Atlanta Hawks (7-5) 85-93
Portland Trail Blazers (10-2) @ Milwaukee Bucks (2-8) 91-82
Los Angeles Clippers (8-4) @ Minnesota Timberwolves (7-6) 102-98
Utah Jazz (1-12) @ New Orléans Pelicans (5-6) 98-105
Boston Celtics (4-9) @ San Antonio Spurs (10-1) 93-104
Sacramento Kings (4-7) @ Phoenix Suns (5-6) 113-106
Houston Rockets (8-5) @ Dallas Mavericks (8-4) 120-123
Memphis Grizzlies (7-5) @ Golden State Warriors (8-4) 88-81

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen