NBA Update: Bange Pierce, blije Sanders en sexy D12

Door

Milwaukee Bucks v Los Angeles LakersIn een zomer vol coachwisselingen is Brett Brown wellicht de laatste gelukkige die zich hoofdcoach in de NBA mag noemen. De Amerikaan overweegt het aanbod van de Philadephia 76ers, volgens Yahoo! Sports. Brown is sinds 2001 werkzaam bij de San Antonio Spurs, waarvan de laatste zeven jaar als assistent van Gregg Popovich. Daarvoor coachte hij clubs in Australië, het land dat hij tijdens de afgelopen Olympische Spelen leidde.

Er staat de nieuwbakken coach geen gemakkelijk klusje te wachten in Phillie. De franchise begint deze zomer aan een wederopbouw, na het verhandelen van All Star-point guard Jrue Holiday. Resultaten vallen er dus nog niet te verwachten. Het voordeel is wel dat er jonge talenten aanwezig zijn én dat er veel budget beschikbaar is om volgende zomer toe te slaan. Niet onbelangrijk in een free-agentperiode waar de supersterren ‘vrij komen’.

Pierce slaat pre-season wedstrijd tegen Boston over
Hij heeft 26 januari 2014 al met rood omcirkeld in zijn agenda; de wedstrijd Brooklyn Nets @ Boston Celtics. Niet echt een duel waar Nets-speler Paul Pierce naar uitkijkt. In het voorseizoen komen de Nets en Celtics ook al tegen elkaar uit, door toedoen van de NBA. Op 23 oktober mag The Truth zich al verheugen op een ‘eerste thuiskomst’. “Zonder mij”, zegt Pierce tegen ESPN New York. “Ik wil het uit de weg gaan. Ik doe het maar één keer komend seizoen.” Sorry Paul, maar komend seizoen speel je toch echt twee keer in je vertrouwde TD Garden.

Sanders langer bij Milwaukee Bucks
Details zijn er nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat center Larry Sanders een contractverlenging tekent bij de Bucks. Op zijn twitterpagina meldt hij het heuglijke nieuws dat hij, zolang de stad Milwaukee hem wil hebben, zal blijven. De 24-jarige Sanders beleefde vorig seizoen een doorbraak met gemiddelden van 9,8 punten, 9,2 rebounds en 2,8 blocks in 71 wedstrijden. Samen met John Henson vormt hij een jong, talentvol koppel op de centerpositie na de transfer van Samuel Dalembert.

Howard gaat los met oma
Eergisteren ging Dwight Howard nog los op een brutaal tienermeisje op Twitter, een dag later laat hij opnieuw van zich horen. Normaal laten NBA-sterren zich alleen omringen door golddiggende, wulpse tv-sterretjes, maar Superman maakt tijdens een avondje stappen een uitzondering. Samen met een pensioengerechtigde vrouw maakt hij de dansvloer onveilig. Als granny door haar knieën gaat, vrees je twee dingen: of ze breekt haar heup en komt nooit meer overeind of ze gaat zijn broek losritsen. Gelukkig stopt het Instagramfilmpje daar.

Driepuntershow
Een highschool jongen die 135 driepunters raak schiet in slechts vijf minuten? Zelfs Phil Jackson vond het de moeite waard om te retweeten. Josh Ruggles heeft er slechts 147 pogingen voor nodig, wat een percentage van 92 procent betekent.


Of het nu een wereldrecord is of niet, dat doet er niet toe. Opvallender is misschien wel de volgende videoclip. De 31-jarige Laurie Koehn, speelster van Atlanta Dream in de WNBA, legt in vijf minuutjes 132 van de 135 driepunters in het net. Koehn is geen nobody, want ze heeft het recordaantal driepunters (392) in de NCAA op haar naam staan.

Ook leuk om te lezen