BREAKING: Kevin Durant rest van het seizoen uitgeschakeld

Door

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Lakers

Kevin Durant komt de rest van het seizoen niet meer in actie. De regerend MVP moet opnieuw een operatie ondergaan aan zijn rechtervoet, dat maakte general manager Sam Presti vandaag bekend.

Vier tot zes maanden
Dr. Martin O’Malley gaat de operatie, die begin volgende week gepland staat, uitvoeren. De small forward van de Oklahoma City Thunder mist sowieso de rest van het seizoen. Volgens meerdere Amerikaanse bronnen is KD er zeker vier tot zes maanden uit.

Het nieuws volgt bijna een week na de persconferentie van Presti. Daarin gaf de general manager aan dat Durant van alle basketbalactiviteiten zou worden afgehaald en hij verder geëvalueerd zou worden. Dat is dus nu gebeurd en er is besloten dat een derde operatie aan zijn rechtervoet het beste is op dit moment.

Durant speelde dit jaar slechts 27 wedstrijden en noteerde gemiddeld 25,4 punten, 6,6 rebounds en 4,1 assists.

De sterspeler is niet de enige speler, die lange tijd is uitgeschakeld bij de Thunder. Ook Serge Ibaka is nog altijd geblesseerd. De verwachting is dat hij over drie tot vier weken terugkeert.

Play-offs
De Oklahoma City Thunder zijn nog altijd in de race voor een play-offticket. De ploeg van Scott Brooks staat op dit moment op de achtste plaats in de Western Conference. Het gat met de nummer zeven, de Dallas Mavericks, is vier wedstrijden. De voorsprong op de nummer negen, de Phoenix Suns, is drie duels. De eerstvolgende wedstrijd van de Thunder is morgen. Dan neemt de ploeg het in Salt Lake City op tegen de Utah Jazz.

Golden State Warriors
Op dit moment lijkt het erop dat de Thunder het in de play-offs gaan opnemen tegen de Golden State Warriors. De ploeg van onder andere sterspeler Stephen Curry heeft het beste record in de NBA (58-13).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen