NFL 3-on-3: Het einde van het Manning-tijdperk

Door

De Real Refs zijn terug
De NFL heeft aangegeven dat de zege van de Jaguars op de Ravens kwam na een foute beslissing van de scheidsrechters. Niet voor het eerst dit seizoen. Na het seizoen moet de NFL flink ingrijpen in het scheidsrechterskorps.

SB: In elke sport waarbij scheidsrechters en referees nodig zijn, zullen fouten gemaakt worden. Het gaat er vooral om hoeveel elektronische hulpmiddelen ze tot hun beschikking hebben en op welke momenten en voor welke plays ze deze mogen benutten. De NFL kijkt na elk seizoen waar er verbeteringen doorgevoerd kunnen worden en dat zal na dit seizoen niet anders zijn.

CvD: Het aantal fouten is dit jaar belachelijk hoog en er moet echt iets veranderen. De eerste weken werden er al diverse blunders gemaakt tijdens MNF, en de zebra’s gaan vrolijk door in die trend. De foute beslissing in de wedstrijd van Baltimore is slechts een laatste voorbeeld. Gelukkig is het voor de Ravens alleen maar gunstig dat ze verloren hebben in verband met de draft van volgend jaar, maar er moet een oplossing komen. Het eerste waar naar gekeken zal worden is de regel wanneer iets een vangbal is en wanneer niet. Het lijkt er op dat de scheidsrechters deze regel zelf niet meer snappen en wekelijks worden er andere beslissingen genomen. Op social media wordt de NFL belachelijk gemaakt door de fans. Voor de kwaliteit van het product kan de bond niet anders dan ingrijpen en ik verwacht na dit seizoen ingrijpende veranderingen in de spelregels.

MG: Ik snap eigenlijk niet goed hoe refs in de NFL nog fouten kunnen maken terwijl er in deze sport al zo lang videobeelden gebruikt worden. Het feit is natuurlijk dat niet alles herbekeken wordt en misschien moet dit wel eens onder handen genomen worden, zeker in de laatste minuten van een wedstrijd. Feit blijft dat niet elke fout altijd even zwart-wit te behandelen is. Dit geldt echter niet voor wat in Baltimore gebeurde: de regels zijn hierover toch heel duidelijk en dit mag niet gemist worden. Misschien moeten de laatste plays volledig en constant gereviewed worden, maar dan heb je in principe de refs niet meer nodig en dat zal dus ook niet gebeuren. Een oplossing is om de refs te behouden, maar ze niet meer op, maar naast het veld te zetten, achter een videoscherm? Al is dat wel heel ingrijpend en zo verliest de sport toch van zijn charme… Menselijke fouten zullen altijd deel uit blijven maken van een sportwedstrijd, zowel bij de sporters, als bij de refs!

3 Reacties
  1. Jacko 8 jaar ago

    RELAX!

  2. Mark 8 jaar ago

    Adrian Peterson is op MVP koers. Dat zal de Vikings helpen om de play-offs te halen en te verrassen!

  3. Daan van Kooten 8 jaar ago

    De Cardinals hebben de meeste TD’s in de league. Dat team scoort zo makkelijk. Ik zie Palmer en co. wel in de Super Bowl belanden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen