Zegereeks Brooklyn Nets ten einde, Raptors te sterk

Toronto Raptors v Brooklyn NetsDe stropdas van Jason Kidd kan weer om. Na vijf opeenvolgende overwinningen -en ontbrekend stroppie- kreeg zijn Brooklyn Nets een lesje in het vierde kwart tegen de verrassende Toronto Raptors. De Canadezen besloten het slotkwart met 28-16 en zetten daarmee de 96-80 overwinning op het scorebord. Het is alweer de twaalfde zege in zeventien wedstrijden sinds Rudy Gay vertrok.

Door de sterke zege tijdens ‘Drake Night’ staan de Raptors inmiddels stevig op de vierde plek in de Eastern Conference. Sinds de transfer van Gay is de invloed van met name Kyle Lowry groter geworden. Deze wedstrijd was statistieksgewijs wat minder met twaalf punten, zes rebounds en vier assists. Shooting guard DeMar DeRozan liet wel zien wat hij het hele jaar al doet; veel scoren. Met 26 punten was hij de topscorer in deze wedstrijd, die overigens spectaculair begon. Rapper Drake (Toronto-native) kondigde ‘zijn’ Raptors aan.

Bij de Nets ontbrak naast de geblesseerde Deron Williams en Brook Lopez ook Kevin Garnett. Zoals gewoonlijk sinds dit seizoen speelt hij geen back-to-backwedstrijden. Slechts drie Nets-spelers scoren in dubbele cijfers in deze wedstrijd, waarvan Paul Pierce met vijftien punten de topschutter is voor zijn team. De kortstondige zegereeks van vijf wedstrijden komt daarmee ten einde. Wie voor het seizoen had gedacht dat dat hun langste winning streak zou zijn, was een notoire doemdenker genoemd.

Tip-Off
Bij de Washington Wizards en de Houston Rockets duurde de wedstrijd langer dan gepland. Een ouderwetse lekkage zorgde voor water op de vloer. Een pauze van 35 én nog één van 22 minuten -en oldskool prullenbakken om het water op te vangen- was nodig voordat het spektakel verder kon. Dat leverde een 34-17 kwart voor de Rockets op, dat daarmee een reusachtig gat sloeg. De Wizards komen in het laatste kwart nog terug van een ruime achterstand, maar de Rockets houden stand in het laatste kwart: 114-107. Terrence Jones noteert negentien punten, zeventien rebounds en drie blocks.

Three Point Play
* De Detroit Pistons hebben afgerekend met hun verliesreeks. Na zes opeenvolgende nederlagen moesten de door blessures getergde Phoenix Suns er aan geloven: 110-108. Er was een gamewinner met 1,2 seconden op de klok van Josh Smith voor nodig. Daarmee eindigde zijn totaal op 25 punten, elf rebounds en vijf assists. De Suns zitten in een negatieve spiraal sinds hun sterspeler Eric Bledsoe zwaar geblesseerd wegviel afgelopen week.

* In Portland worden de wedstrijden tegenwoordig iets lastiger gewonnen dan tot een aantal weken terug. Ook tegen de Boston Celtics ging het niet van harte. In de tweede helft maken ze acht punten meer dan de Celtics en dat is precies de marge van de zege: 112-104. Alle Portland-starters scoren in dubbele cijfers, waarvan LaMarcus Aldridge met 21 punten de meest trefzekere is.
* Ook de Knicks zitten de laatste weken in een overwinningsspiraal. Tegen de jonge Philadelphia 76ers was er een sterk tweede kwart (32-12) voor nodig om vroegtijdig de zege (102-92) vast te stellen. Verrassend genoeg was Carmelo Anthony dit keer niet de topscorer van de Knicks. Met zijn achttien punten moest hij Amar’e Stoudemire met 21 punten net voor laten gaan. J.R. Smith speelde overigens weer mee. Met veertien punten en zes assists en geen gekke fratsen is dat ook het vermelden waard.

Stat of the Night
Dirk Nowitzki: 33 MIN, 40 PTS, 4 REB, 4 ASS, 2 STL, 1 TO, 10/20 FG, 5/9 3PM, 15/16 FT

Behalve water viel er ook nog een spectaculaire alley oop uit het dak van het Verizon Center in Washington.

Dwyane Wade viert alvast een vervroegd verjaardagsfeestje. Vrijdag wordt hij 32 jaar. In stijl.

Taj Gibson is een terugkerende naam als het om pittige dunks gaat

Het dansen zal deze Nets-fan snel vergaan zijn na de dikke nederlaag tegen de Raptors.