NBA Update: Kobe Bryant kan weer springen

Door

Golden State Warriors v Los Angeles LakersNaast al het free agent- en spelersruil-drama zijn er (gelukkig) nog meer zaken die de gemiddelde NBA-fan deze zomer bezig houdt. Het herstel van Kobe Bryant bijvoorbeeld. The Black Mamba scheurde kort voor het einde van het afgelopen seizoen zijn achillespees en had daarmee zijn zwaarste blessure ooit te pakken. De snelheid waarmee Kobe herstelt is indrukwekkend.

Misschien heeft het één wel met het ander te maken: De topatleet let goed op zijn lichaam en plukt daar nu, ook op 35-jarige leeftijd nog, de vruchten van. Dat was al te zien in een aantal opvallende foto’s en video’s over de voortgang van Kobe’s achillespees. Zo ook nu weer. Bryant plaatste een vine-filmpje op zijn twitter waarin te zien is dat hij van de 10-meter toren in het zwembad springt. Al is het ‘maar’ in een zwembad, het lijkt me niet iets wat je doet als je lichaam niet sterk genoeg is. Kobe’s begeleidende tekst zegt dan ook genoeg:


Jamison hoeft niet te verhuizen

Antawn Jamison heeft een nieuwe club gevonden, maar hoeft daarvoor niet te verhuizen. En hoewel Brooklyn-Manhattan ook prima te doen is, gaat het in dit geval toch echt over het verkassen van de Los Angeles Lakers naar de Los Angeles Clippers.

De 37-jarige forward heeft een prima carrière achter zijn naam staan, maar deze is toch ook vaak onderbroken door blessures. Afgelopen seizoen bij de Lakers noteerde Jamison 9,4 punten en 4,8 rebounds gemiddeld per wedstrijd. Zijn gemiddelden over zijn hele carrière tot nu toe zijn een stuk indrukwekkender: 18,8 punten, 7,6 rebounds en 1,7 assists. De tweevoudig All-Star komt over als free agent.

China verkiezen boven New York, LA, Chicago en Indiana

Stadionspeakers in China zullen opgelucht adem halen dat niet bijvoorbeeld Ricky Rubio of Andrei Kirilenko de volgende NBA-speler is die de overstapt maakt naar China. De naam van Ivan Johnson is namelijk een stuk eenvoudiger uit te spreken en moet op die manier geen problemen opleveren voor de omroepers.

De 29-jarige Johnson kiest ervoor om voor drie en een halve maand in China te gaan spelen. Dat gaat hij doen bij de alom bekende Zhejiang Chouzhou Basketball Club. Het plan is om na de drie en een halve maand weer terug te keren naar de NBA. Hoogstwaarschijnlijk betalen de Chinezen veel geld voor de ex-Atlanta Hawk, want Johnson heeft er aanbiedingen van de Clippers, Knicks, Bulls en Pacers voor laten schieten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen