Orlando ontslaat Jacque Vaughn

Door

461147704

Jacque Vaughn heeft de eer om de tweede coach te zijn die dit jaar is ontslagen binnen de NBA. Nadat Mike Malone bij de Sacramento Kings het seizoen niet mocht afmaken, heeft de Orlando Magic vandaag besloten Vaughn de bons te geven. De NBA-kampioen van de 2007 stond sinds 2012 aan het roer in Florida.

Onder Vaughn werd Orlando de afgelopen jaren steevast laatste in de Southeast Division van de NBA. Hoewel er dit jaar marginale verbetering was in de resultaten – de afgelopen twee jaar kwam het winstmoyenne op .240 (2013) en .288 (2014) uit, terwijl men nu op .288 staat – en de Magic met Victor Oladipo en Nicola Vucevic twee grote talenten in de gelederen heeft, voelde de directie zich kennelijk toch genoodzaakt in te grijpen.

De tijdelijke opvolger van Vaughn is James Barrego, die videocoördinator was bij de Orlando Magic. En volgens gevierd NBA-journalist Adrian Wojnarowski heeft Scott Skiles de grootste kansen om Vaughn te vervangen. Skiles zat voorheen onder meer bij de Phoenix Suns, de Chicago Bulls en de Milwaukee Bucks.

Volgens General Manager Rob Hennigan neemt Orlando met pijn in zijn hart afscheid van Vaughn:

“Jacque has been a trusted friend and colleague. We thank him immensely for his contributions and sacrifices in bringing our team to this point, and we greatly appreciate his unwavering commitment to our organization. We have tremendous respect for Jacque and certainly wish him the best as he embarks on the next phase of his career.”

Vaughn heeft nog niet gereageerd op het ontslag.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen