Yankees winnen onder toeziend oog van Core Four

Door

Baltimore Orioles v New York Yankees

De New York Yankees hadden gisteren hoog bezoek tijdens de laatste home opener van Derek Jeter. Onder toeziend oog van van Jorge Posada, Andy Pettitte en Mariano Rivera versloegen de Yankees de Orioles met 4-2. Vooraf waren alle vier de Yankee-legendes betrokken bij de opening pitch:

Derek Jeter zelf ging 1-uit-4 in een wedstrijd waar de Yankees-werpers in vorm waren. Hiroki Kuroda gaf slechts 2 runs op in 6.1 innings en hierna maakte de rest van de bullpen het af. Matt Thornton, David Phelps, Adam Warren en Shawn Kelley hielden de deur met succes op slot voor de Orioles en de save ging naar laatstgenoemde omdat de beoogde closer David Robertson minstens vijftien dagen aan de kant zal staan met een liesblessure.

Leading Off

Het was op papier een geweldig werpersduel. Tony Cingrani van de Cincinnati Reds tegen Michael Wacha van de St. Louis Cardinals. Toch zou de wedstrijd voor Cingrani en de Reds alles behalve goed beginnen. Waar hij zeven dagen eerder in Cincinnati in zeven inning slechts twee hits tegen kreeg hadden de Cardinals nu al drie hits, één walk en drie punten na slechts vijf slagmannen.

Vervolgens mocht Michael Wacha de voorsprong gaan verdedigen en hij deed dit met succes door in zes innings slechts één run toe te laten. Deze werd overigens gescoord door niemand minder dan Roger Bernadina, die zijn eerste hit en RBI voor de Cincinnati Reds noteerde. Uiteindelijk zou de comeback van de Reds niet voltooid werden en won St. Louis haar home-opener met 5-3.

Three Strikes

* Jordan Lyles kan spreken van een geweldig debuut in eigen huis. De werper die afgelopen winter overkwam naar Colorado in een trade die Dexter Fowler naar de Houston Astros bracht kende een geweldige avond door slechts één run toe te laten. Daarnaast was hij ook een gevaar als slagman, want samen met sterspeler Troy Tulowitzki kwam hij als enige Rockie tot drie hits tegen de Chicago White Sox die 8-1 werden verslagen in deze interleague match-up.

* Na drie verliespartijen op rij hebben de Boston Red Sox weer gewonnen. Met John Lackey op de heuvel werden de Texas Rangers met 5-1 verslagen. Held van de avond was hier Jackie Bradley Jr. De jonge centerfielder verloor voor het seizoen begon zijn plek aan Grady Sizemore, maar liet zich vannacht van zijn beste kant zien met geweldig defensief spel, drie hits en twee RBI’s.

* Slecht nieuws voor de Tampa Bay Rays. Naast het feit dat zij met 4-2 ten onder gingen tegen de Kansas City Royals moest werper Matt Moore na 4.1 innings de wedstrijd verlaten met een elleboog blessure. Moore mistte in het verleden ook al een flink aantal wedstrijden met elleboogproblemen en een MRI-scan zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure ditmaal is. Aan de andere kant ging Jason Vargas een stuk langer door voor de Royals: hij gaf in 8 innings slechts één run op.

Seventh Inning Stretch

Aan de kant van de Royals was er ook iemand die een minder leuke avond had. Omar Infante kreeg een fastball van Heath Bell recht in zijn gezicht en had enkele hechtingen nodig:

847536543_medium

Going Dutch

* Jonathan Schoop ging 1-uit-3 voor de Orioles. Maar het ongelukkige hoogtepunt voor Schoop was dit moment toen de jonge tweede honkman even niet zat op te letten en werd uitgegooid door Yankees-catcher Brian McCann.

* Roger Bernadina ging 1-uit-1 als pinchhitter met één RBI voor de Cincinnati Reds.

* Xander Bogaerts sloeg 1-uit-4 in de Red Sox overwinning op de Texas Rangers.

Scoresheet

Baltimore Orioles (2-5) @ New York Yankees (4-3), 2-4
Los Angeles Angels (3-4) @ Houston Astros (3-4), 9-1
Oakland Athletics (4-3) @ Minnesota Twins (3-4), 8-3
Cincinnati Reds (2-5) @ St. Louis Cardinals (4-3), 3-5
Texas Rangers (3-4) @ Boston Red Sox (3-4), 1-5
Tampa Bay Rays (4-4) @ Kansas City Royals (3-3), 2-4
Chicago White Sox (3-4) @ Colorado Rockies (4-4), 1-8

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen