UConn verslaat Kentucky en wint college basketball titel

Door

UConn win

UConn mag zich een jaar lang de beste college basketball ploeg van de VS noemen. De ploeg van headcoach Kevin Ollie versloeg in de finale van March Madness Kentucky met 60-54. Het was voor de eerste keer in de geschiedenis dat een ploeg die als zevende geplaatst was de finale wist te winnen.

Het werd een finale tussen de snelheid van UConn en de lengte van Kentucky, waarin maandagavond in Arlington de snelheid het won.

Onder leiding van senior point guard Shabazz Napier, gekozen tot Most Outstanding Player van het gehele toernooi, wisten de Huskies vanaf het begin te domineren. Napier was goed voor 22 punten en 6 assists. Ryan Boatright (14 punten) en Niels Giffey (10) speelden aanvallend ook een belangrijke rol.

 

 

Verdedigend deden de Huskies het ook prima, aangezien de Kentucky Wildcats maar 26,5% van alle aanvallende rebounds wisten te pakken.

Bij de Wildats was James Young de grote man met 20 punten en 7 rebounds, maar viel de tweeling Andrew en Aaron Harrison tegen. Samen scoorden zij 15 punten, maar waren ze ook goed voor 7 turnovers.

Het was voor UConn de vierde titel in haar geschiedenis, terwijl het de eerste titel was voor Ollie, die pas voor het tweede jaar als eindverantwoordelijke op de bank zit.

Foto’s: Getty Images

10 Reacties
 1. Jeremy 10 jaar ago

  Die dunk van young . pffffffffffffff

 2. Jeremy 10 jaar ago

  Via sport1 gevolgd jammer trouwens hoe Mart Smeets een wedstrijd kan ‘verpesten door z’n domme commentaar..

  • rein 10 jaar ago

   Smeets heeft dit zelf niet door, maar je hebt gelijk!

 3. Jari 10 jaar ago

  Zet hem naar origineel. Dan krijg je het originele commentaar ( amerikaans)

 4. Hans de Heer 10 jaar ago

  Bizar inderdaad, dat commentaar van Smeets… Maar desalniettemin genoten vannacht. En die dunk van Young, wowsers… ik dacht echt even dat de wedstrijd toen kon gaan kantelen, maar kudos voor de Huskies die gewoon de hele wedstrijd de voorsprong hebben weten te behouden.

 5. Tony Purrel 10 jaar ago

  Ho, ho, ho. Hier moet ik Smeets toch verdedigen. Wat vinden jullie toch mis met de nestor? Ik ben juist pas veel te veel voor Sport1 gaan betalen toen Smeets als freelancer werd aangenomen.

  Van Dam of Vischschraper zijn geen stuiver beter. Om over die hyperactieve Amerikaanse commentatoren maar te zwijgen.

  Van mij mag ie hier nog een hele poos mee door gaan.

  • Vincent van Genechten 10 jaar ago

   Mart Smeets is een leuke man met een gevoel voor taal. Het is echter niet de juiste manier van werken om een grote naam eender welke sport te laten voorzien van commentaar. Laat die man doen waar hij goed in is en gun de sport iemand met verstand van zaken. Frank Wielaard is daarbij een goed plan.

 6. Jeremy 10 jaar ago

  NBA kijk ik normaal altijd via leaguepass, was nu niet mogelijk helaas. Als je niet van dat amerikaanse commentaar houd is dat misschien de reden dat jij het commentaar van mart prima vind. Bij de tour de france is hij inderdaad 1 van de betere, nba moeten ze gewoon lekker origineel laten.

 7. RJ Kraft 10 jaar ago

  Waarom mag Frank Wielaard geen commentaar geven? Schrijft prima artikelen hier en is toch commentator??

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen