Giants op voorsprong dankzij error van Cardinals

Door

NLCS - St Louis Cardinals v San Francisco Giants - Game Three

De San Francisco Giants versloegen vannacht de St. Louis Cardinals met 5-4. Een error van pitcher Randy Choate besliste de wedstrijd in de tiende inning. De Giants gaan dankzij de overwinning nu met 2-1 aan de leiding in de NLCS.

Even leek het erop dat de Giants een hele makkelijke avond zouden krijgen. In de eerste inning maakten zij al vier punten. Travis Ishikawa sloeg een bases-clearing double bij een 1-0 stand.

In de vierde inning zou rookie Kolten Wong een triple slaan. Outfielder Jon Jay en Matt Holliday konden daardoor scoren. Vervolgens scoorden de Cardinals in de zesde en zevende inning nog een punt waardoor de stand na zeven innings gelijk was. Beide teams zouden het vervolgens lang niet voor elkaar krijgen om te scoren.

Pas in de tiende inning viel de beslissing. Relief pitcher Choate maakte een fout na een sacrifice bunt van Gregor Blanco. Brandon Crawford was daardoor in staat om het winnende punt te scoren. Het was pas de achtste keer in de geschiedenis dat een play-offwedstrijd door een error werd beslist.

Startende werpers
Tim Hudson gooide 6 1/3 inning voor de Giants en kreeg vier earned runs tegen. Daarnaast gooide hij vijf keer drie slag. Zijn tegenstander John Lackey kreeg ook vier earned runs tegen. Hij stond zes innings op de heuvel en noteerde drie strikeouts. Relief pitcher Sergio Romo gooide maar 1/3 inning, maar werd de winnende pitcher.

Holliday en Adams
Outfielder Holliday en eerste honkman Matt Adams gingen samen 1-uit-9. Beide heren slaan nu minder dan .100 (.077 & .091). Jay en Wong speelden wel erg goed. Wong ging 2-uit-4 met twee RBI. Jay ging 3-uit-5 en zorgde voor twee runs.

Volgende wedstrijd
Vannacht wordt de vierde wedstrijd gespeeld. Pitchers Shelby Miller (Cardinals) en Ryan Vogelsong (Giants) nemen het om 2:00 (Nederlandse tijd) tegen elkaar op.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen