Ortiz maakt zich zorgen over radiostilte Red Sox

Door

Zelf heeft hij niet onder stoelen of banken gestoken dat hij graag zijn krabbel onder een nieuwe overeenkomst zet. David Ortiz, wiens contract aan het einde van dit jaar afloopt, vindt het nu ondenkbaar dat hij een ander tenue draagt dan dat van de Boston Red Sox. Alleen heeft hij nog geen antwoord gehad op zijn aanzoek.

En dat frustreert de knuffelbeer van Fenway Park. Bostons slugger wil nu graag weten waar hij aan toe is. Tot nu toe heeft hij nog niets gehoord van general manager Theo Epstein.

,,Ja en nee, dat is de waarheid”, luidt zijn reactie op de vraag of de radiostilte aan hem knaagt. ,,Ja, omdat ik in een betere situatie zit als ik een goed seizoen draai. En nee, omdat op een bepaald punt er iets moet gaan gebeuren. Maar daar heb ik geen controle over.”

Big Papi kan in 2011 een goed rapport laten zien aan Epstein en consorten. De cijfers zijn beter dan de afgelopen jaren. De aangewezen slagman heeft een gemiddelde van 0.286, heeft 71 runs binnengeslagen en 21 keer kwam er een homerun van zijn knuppel.

Opvallend is vooral dat de 35-jarige het aantal strikeouts flink naar beneden heeft gekregen. Momenteel staat hij op 56 terwijl hij de laatste twee jaar dik boven de 130 zat.

,,De waarheid is dat ik nog met niemand over een nieuw contract heb gesproken”, aldus Ortiz. Ook is hem nog niet medegedeeld wat de reden is van de afwachtende houding.

,,Ik weet niet zo goed wat ik daar precies van moet denken. Ik krijg deze vraag veel en weet niet wat ik dan moet zeggen. Misschien focussen ze zich nu op iets anders. In deze sport gaat business boven alles. Maar de mensen hier weten wat ik kan. En ik zie mezelf niet in een ander uniform spelen, maar daar ga ik niet over. Het zal beslist worden in free agency.”

In 2003 kwam Ortiz over van de Minnesota Twins. In zijn acht jaar bij de Red Sox werd hij de lieveling van het publiek, was hij onderdeel van de succesteams van 2004 en 2007 en sloeg de eerste honkman/DH in de tussentijd al meer dan duizend RBI’s voor de Bostonians.

Foto: cache.boston.com

Ook leuk om te lezen