Ravens halen veteraan Williams op uit Miami

Door

Eén veteraan vertrok maandag uit Baltimore, maar de Ravens haalden er vandaag een op in Miami. Zonder Derrick Mason maar met running back Ricky Williams bereiden zij zich voor op het nieuwe seizoen.

Williams, die de afgelopen seizoenen actief was voor de Dolphins, is alweer de tweede back die als een free agent uit Florida vertrekt. Eerder tekende Ronnie Brown al een éénjarig contract bij de Eagles.

De NFL carrière van Williams is zowel lang als veelbewogen. De Heisman-winnaar (1998) werd in 1999 als vijfde gedraft door de New Orleans Saints.

Toenmalig hoofdcoach Mike Ditka stond zó voor de komst van de Texas Longhorn dat hij alle draft picks van de Saints van dat jaar én twee hoge draft picks van het daaropvolgende jaar ruilde met de Redskins om Williams te kunnen draften.

Het huwelijk tussen Ditka en Williams hield geen stand. De coach werd na het eerste seizoen van Williams ontslagen, mede door zijn rol in het aantrekken van de running back.

Een seizoen later vertrok de Texas Tornado zelfs naar de Miami Dolphins. In 2004 ging hij met vervroegd pension nadat hij drie keer was betrapt op het gebruik van marijuana.

In 2005 keerde hij terug, maar na een vierde overtreding van het NFL drugsbeleid vertrok hij naar de Canadese Football League.

In 2007 keerde hij weer terug bij de Dolphins. Hij deelde de bal in deze periode doorgaans met Ronnie Brown, en de twee bleken samen levensgevaarlijk in de Wildcat formatie. In Baltimore zal de 34-jarige Williams vooral dienst gaan doen als de back-up van Ray Rice.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen