NFL Recaps: Peyton wint broederstrijd van Eli

Denver Broncos v New York GiantsDenver Broncos @ New York Giants 41-23
De broederstrijd tussen Eli en Peyton Manning is zoals verwacht gewonnen door een opnieuw trefzekere Peyton. De Denver Broncos quarterback gooide twee touchdowns en 307 yards bijeen. Dat de Broncos ook over de grond kunnen scoren bewees een uitblinkende en uitmuntende Knowshon Moreno die voor 93 yards rende, maar ook zeer effectief was met twee touchdowns. De verdediging van Denver deed ook een duit in het zakje door maarliefst vier maal een interception te pakken. Net als vorige week kwam Peyton pas na de pauze echt op gang. Bij rust leidden de Broncos namelijk met ‘slechts’ 10-9. Een 81 yard punt return van Trindon Holliday gooide de wedstrijd voor Denver in het slot. Bij de Giants was receiver Victor Cruz uitblinker met acht receptions voor 118 yards. Het voorkwam echter niet dat Denver uiteindelijk bijna dubbel zoveel punten scoorde en onbezorgd met een overwinning uit het MetLife Stadium vertrok. Ook kon het goede werk van Cruz niet verbloemen dat New York een probleem heeft met zijn running game. David Wilson mocht het zeven keer proberen, maar rende een schamele zeventien yards bij elkaar. Te weinig om indruk te maken tegen het beste team uit de AFC.

Detroit Lions @ Arizona Cardinals 21-25
De Detroit Lions hebben een kans op een 2-0 start laten liggen met een nederlaag bij de Arizona Cardinals. Het begon voor rust allemaal mooi voor Detroit met twee touchdown passes van Matthew Stafford op wide receiver Calvin Johnson. Met name de eerste was van grote klasse – een 72 yard catch and run. Ook de Cardinals scoorden voor de pauze via een diepe touchdown. Quarterback Carson Palmer wist rookie running back Andre Ellington te vinden voor een 36 yard play. In de tweede helft stokte de aanval van Detroit en wisten de Lions alleen nog te scoren via een 66 yard interception return van linebacker DeAndre Levy. Cardinals hoofdcoach Bruce Arians zag Rashard Mendenhall twee minuten voor tijd een touchdown voor één yard binnenlopen en hiermee was een overwinning uiteindelijk dus in de maak. De Lions probeerden het nog wel, maar moesten de bal in de two-minute warning afstaan vanwege een turnover on downs. Opvallend moment was een play van Arizona in het derde kwart waarbij cornerback Patrick Peterson een fake run afsloot met een loepzuivere zeventien yard pass op wide receiver Kerry Taylor.

Jacksonville Jaguars @ Oakland Raiders 9-19
Wat erg fijn was voor de Jaguars was dat de aanval in zijn tweede wedstrijd een touchdown wist te produceren. Tijdens week één kwam Jacksonville namelijk niet verder dan twee punten door een safety. Het verschil werd in Oakland gemaakt door de running game. Running back Darren McFadden noteerde 129 yards en fullback Marcel Reece opende met een elf yard game in het eerste kwart de score voor de thuisploeg. Quarterback Terrelle Pryor gooide 126 yards, maar rende zelf ook 50 yards bijeen en liet daarmee opnieuw zijn veelzijdigheid zien. De negentien punten van Oakland kwamen na de touchdown van Reece alleen tot stand via field goals van de ervaren kicker Sebastian Janikowski. Lange tijd stonden de Jaguars op drie punten, maar vlak voor tijd was daar dan toch echt Chad Henne met een dertien yard pass op tight end Clay Harbor. Jags running back Maurice Jones-Drew viel tijdens de wedstrijd uit met een blessure. Jacksonville verliest daarmee z’n beste speler.

New Orleans Saints @ Tampa Bay Buccaneers 16-14
De Tampa Bay Buccaneers begonnen met een vieze nasmaak aan de altijd pikante divisieontmoeting met de New Orleans Saints. Er werd immers nogal droevig verloren bij de Jets vorige week en veel reden tot optimisme was er dan ook niet. Kansloos verliep de avond echter helemaal niet. Het werd een taaie wedstrijd in Tampa waarbij uiteindelijk de grote klasse van Saints quarterback Drew Brees de doorslag gaf. Toch speelde elite QB niet de wedstrijd van zijn leven. Hij gooide slechts één touchdown op tight end Jimmy Graham (wel goed voor een 56 yard play), maar ook twee interceptions. Tampa leek de winst binnen te hebben na een 85 yard interception return tijdens het vierde kwart door linebacker Mason Foster wat op dat moment een 13-14 voorsprong betekende. Brees maakte zijn relatief matige optreden echter helemaal goed door tijdens de two-minute warning met een aantal big plays zijn team in field goal range te gooien. Bij tegenstander Tampa Bay had running back Doug Martin deze week wel een grote dag door 144 yards te noteren. Quarterback Josh Freeman koos veelvuldig voor deze optie aangezien hij zelf maar 125 yards gooide. De Saints verstevigen hun positie in de NFC en de Buccaneers moeten de komende weken enorm gaan knokken om een kans op play-offs niet uit het zicht te laten raken. De wedstrijd die NL-tijd om 22:25 begon was overigens pas om 02:35 ’s nachts afgelopen, omdat er een lange onderbreking was vanwege extreem slecht weer aan de westkust van Florida.