MLB top 50 free agents: 25-21

Door

Hoewel de competitie nu een maand is afgelopen, is er van alles aan de hand in de MLB. Ook bij de spelers is al het nodige gebeurd, maar het wachten is nog even op de arbitration beslissingen van de teams.

Om te kijken welke grote namen we nog meer tegenkomen op de free agent markt, maken we een lijst van de top 50 free agents.

Per post behandelen we vijf spelers en kijken we aan de hand van de geruchten en onze eigen gevoel waar we denken dat de spelers zullen eindigen.
Wil je de vorige afleveringen lezen, klik dan hier.

25. Paul Maholm
Deze lefty, die zijn gehele loopbaan uitkwam voor de Pittsburgh Pirates, is voor het eerst free agent. Hij was de meest succesvolle werper van de Pirates het afgelopen decennium. De Rockies hebben interesse getoond, maar ik zie hem bij de Royals eindigen. Op de een of andere manier vind ik hem een echte Royals pitcher.

24. Josh Willingham
Deze outfielder (foto boven) was aan het begin van vorig seizoen nog een concurrent van Roger Bernadina van de Washington Nationals. Hij werd echter in een trade naar Oakland gestuurd en kende daar een heel goed seizoen waarin hij met 29 en 98 career highs zette in resp. home runs en RBIs. Hij past goed bij een team dat een rechtshandige power hitting outfielder kan gebruiken en aangezien de A’s hem geen nieuwe aanbieding zullen doen, lijken de Reds een goede ‘fit’. Naast lefties Joey Votto en Jay Bruce kunnen zij nog wel een sterke righty gebruiken.

23. Kelly Johnson
Johnson is een linkshandige (alleen aan slag natuurlijk) tweede honkman met bovengemiddeld veel power voor een speler van zijn positie. Hij begon zijn loopbaan bij Atlanta, maar speelde zijn beste seizoen in 2010 bij de Diamondbacks. Dit seizoen kwam hij via een trade terecht in Toronto en ik verwacht dat de Blue Jays hem een nieuw contract aan zullen bieden. Zij zijn overtuigd van zijn kunnen, getuige de trade van vorig seizoen en er is een dunne markt voor tweede honkmannen. Zeker nu Aaron Hill zijn contract bij de D’backs al verlengd heeft.

22. Hisashi Iwakuma
De volgende Japanse speler waar wij weinig van weten. De rechtshandige speler werd vorig seizoen al te koop aangeboden door zijn Japanse team. De Athletics wonnen toen de ‘veiling’, maar wisten niet tot een overeenstemming te komen met Iwakuma, die aangegeven heeft deze winter opnieuw te willen proberen naar Amerika te komen. De Twins, die vorig jaar net te kort kwamen met hun bod, lijken nu de grootste kandidaat.

21. Coco Crisp
Covelli Crisp, die eerder speelde voor de Indians, Red Sox en Royals, kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor de Athletics. Hij heeft aangegeven te willen spelen voor een winnend team en verwacht dat de A’s kunnen winnen in 2011. De A’s raken hun volledige outfield kwijt en lijken Crisp wel een nieuw contract aan te willen bieden. Zij moeten echter wachten of hun plannen voor een nieuw stadion erdoor komen. Pas daarna kunnen zij beslissen aan wie zij contracten gaan bieden. Toch verwacht ik dat Crisp terugkeert in Oakland.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen