NBA West Ranks [7] – Denver Nuggets

Door

Het is nog iets meer dan twee weken tot de start van het nieuwe NBA-seizoen. SportAmerika neemt tot de opening de teams die de play-offs gaan halen (volgens ons, wees het er gerust mee oneens) nader onder de loep. Western Conference #7: Denver Nuggets.

De Nuggets waren vanaf 2003 het team van superster Carmelo Anthony, maar Anthony had het wel gezien in Denver en vertrok vorig jaar februari naar New York. Zijn ‘hometown’. In ruil voor Carmelo kregen de Nuggets een groot aantal starters van de Knicks. Hierdoor werden de Nuggets, toch al een team met een veelbelovende kern, een team met een van de diepste rotaties van de hele league. Niet voor niets presteerde Denver gewoon uitstekend, misschien wel beter, dan met Anthony in de gelederen.

Deze zomer kreeg de selectie eindelijk de zo gewenste defensieve impuls. Afgelopen seizoen waren de Nuggets het derde team in de league in offensieve efficiëntie, maar negentiende op defensief vlak. Met de komst van Andre Iguodala moet Denver toch op zijn minst tot de top vijftien, of zelfs misschien top tien, gaan behoren, zonder in te hoeven boeten op aanvallend vlak. Iguodala, overgekomen van de Philadelphia 76ers, was onderdeel van de trade van Dwight Howard naar de Lakers is een van de beste verdedigers in de league. Bovendien levert Iguodala zo af en toe ook nog een zieke dunk af, altijd mooi toch? Niet voor niets zat hij deze zomer bij de twaalfkoppige selectie die goud pakte op Olympische Spelen in Londen.

Verder versterkten de Nuggets zich via de draft. Met pick nummer 20 werd Evan Fournier uit Frankrijk gekozen. Fournier is een zeer getalenteerde speler uit de Euroleague, maar is echt nog een project. In de draft werden ook Quincy Miller en de Turkse Center Izzet Turkyilmaz, maar zeker die laatste zal niet meteen bij de Nuggets te zien zijn. Er wordt over het algemeen aangenomen dat Turkyilmaz of nog een tijdje in Europa blijft of dat hij het grootste gedeelte van het seizoen in de NBA D-League zal doorbrengen.

In de free agency slaagden de Nuggets erin om big man Javale McGee te behouden. In de komende vier jaar gaat hij zo’n 44 miljoen dollar gaan verdienen. Naast McGee blijft ook point guard Andre Miller in Denver. Hij kreeg een contract voor  drie jaar. Miller is ondertussen al 36 jaar oud, maar is nog steeds een van de beste passers in de league. Hij is een uitstekende back-up Voor Ty Lawson en vooral een goede mentor voor de jongere spelers.

Naast de behouden van Mcgee en Miller konden de Nuggets ook nog een nieuwkomer verwelkomen. Anthony Randolph tekende namelijk een driejarig contract ter waarde van 5,2 miljoen Dollar. Wat geldt voor de draft picks, geldt ook voor Randolph. Zeer getalenteerd het moet er alleen nog uitkomen. Als zijn eerste twee jaar bij Golden State Warriors echter representatief zijn, heeft Randolph gewoon wat vertrouwen, en een goede gezondheid, nodig en dan kan hij gemiddeld 10+ punten en 5+ rebounds op de boxscore zetten.

De Nuggets van coach George Karl zijn nog dieper geworden dan ze al waren. Maar wat het uit gaat halen voor de play-offs? Afgelopen seizoen werden de Nuggets in de eerste ronde met 4-3 uitgeschakeld door…de Los Angeles Lakers. Een herhaling van deze eerste ronde ligt op de loer en dan zal Denver zich nog wel eens afvragen of het zo slim was om mee te werken aan een deal die Dwight Howard naar de Lakers bracht. Meedoen om de titel zit er (voorlopig) niet in, maar met het snelle spel en ongelooflijke omschakeling zijn de Nuggets een van de leukste team in de NBA.

Lees hier de NBA West Ranks van gisteren: #8 – Minnesota Timberwolves.

Ook leuk om te lezen