College Basketball top 25 recruits, deel III

Door

Zimmerman

Het NBA-seizoen zit erop, de NBA Draft ook, en daarmee zijn zowel in de NBA als het college basketball nu de ogen gericht op het nieuwe seizoen. In de NBA zal er veel aandacht uitgaan naar de rookies, maar ook in het college basketball komen er veel nieuwe gezichten bij die in de toekomst zomaar supersterren kunnen worden in de NBA. SportAmerika zet in vijf delen uiteen welke 25 freshmen je het komende seizoen in de gaten moet houden, en welke spelers mogelijk een mooie toekomst in de NBA tegemoet gaan.

Vorige keer werden nummers 20 tot en met 16 besproken, deze lijst kan je hier lezen!

15. Antonio Blakeney, SG (6’4″ 170 lbs), LSU Tigers

Antonio Blakeney is ook een speler die de naam shooting guard eer aan doet. Hij is een speler die met de bal in zijn handen maar aan één ding denkt: scoren. Hij beschikt over een goed jumpshot maar heeft ook genoeg snelheid om voorbij zijn man te komen. Hierdoor scoort hij af en toe op de meest acrobatische manieren en is hij een genot om naar te kijken. Natuurlijk heeft deze mindset ook zijn nadelen, want soms drijft hij zijn zin om te scoren te ver door en dit is ook te zien aan zijn beperkte aantal assists. Daarnaast is hij wel heel licht voor zijn lengte, en wil hij ook bij de basket meer zijn wil opleggen, dan zal hij meer tijd in het krachthonk door moeten brengen.

14. Dwayne Bacon, SG (6’6″ 209 lbs), Florida State Seminoles

Waar Blakeney momenteel nog kracht tekort komt, is dit bij Dwayne Bacon juist zijn kracht. Bacon is groot, sterk, en breed waardoor hij vooral op weg richting de basket heel moeilijk om te verdedigen is. Daarnaast beschikt hij over een goed schot wat er niet altijd even mooi uitziet, maar wat vaak wel effectief is. Vanwege zijn kracht kan hij defensief een speler a la Stanley Johnson (Dit jaar spelend voor Arizona) worden die de Seminoles verdedigend ook een stuk sterker zal maken. Het enige commentaar wat geleverd kan worden is dat Bacon soms net een ongeleid projectiel lijkt, maar zodra hij slimmer speelt kan hij een hele waardevolle speler worden voor Florida State.

13. Isaiah Briscoe, PG (6’3″ 200 lbs), Kentucky Wildcats

Wie denkt dat de leegloop bij de Kentucky Wildcats zal leiden tot slechte prestaties heeft het helemaal verkeerd: met Isaiah Briscoe heeft John Calipari namelijk wel één van de beste point guards naar zijn universiteit gehaald. Briscoe is een atletische point guard die zijn eigen schot weet te creëren maar ook vaak oog heeft voor zijn medespelers. Dankzij zijn atletisch vermogen weet hij echter vaak op zeer mooie wijze te scoren en alleen daardoor zal hij komend seizoen een leuke speler zijn om naar te kijken. Het enige waar Briscoe aan zal moeten werken is zijn driepunter en ook bij de rim moet hij constanter worden wil hij een echte superster worden.

12. Stephen Zimmerman, C (7’0″ 230 lbs), UNLV Rebels

Ook Stephen Zimmerman is een voorbeeld van een speler die, ondanks aanbiedingen van universiteiten als Kansas, Kentucky en UCLA, besloot om in zijn thuisstad te blijven. In het geval van Zimmerman betekende dit dat hij voor UNLV koos om daar zijn volgende stappen richting de NBA te zetten. Zimmerman heeft de juiste lengte voor een center, maar beschikt tegelijkertijd over genoeg atletisch vermogen en is minder stijf dan je zou verwachten. Aanvallend beschikt hij over goede handen, en heeft hij een goed schot. Ook bij de basket is hij, vanwege zijn lengte, een zeer efficiënte speler. Zoals met veel spelers het geval is moet ook Zimmerman echter sterker worden, want voor iemand van zijn formaat is hij nu wel heel erg licht.

11. Chase Jeter, C (6’10” 215 lbs), Duke Blue Devils

Eerder zagen we al dat Duke een hele getalenteerde point guard heeft weten te halen in Derryck Thornton, en ook het vertrek van Jahlil Okafor wordt opgevangen door een prima speler in Chase Jeter. Jeter is echter niet helemaal te vergelijken met Okafor, daar Okafor breder gebouwd is en Jeter juist wat iel is. Met wie je Jeter wel kan vergelijken is Mason Plumlee. Een jongen die bij Duke met de jaren sterker werd, en daardoor ook tot één van de beste centers uitgroeide in het college basketball. Verder heeft Jeter veel positieve punten: met zijn werklust is weinig mis, hij is erg balvast, en vooral met zijn rechterhand zeer efficiënt wanneer hij met zijn rug richting de basket staat. Opvallend detail: Jeter zat op dezelfde high school als Stephen Zimmerman, maar in tegenstelling tot zijn ex-schoolgenoot koos hij wel voor een universiteit van buiten de stad.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen