Who’s better, who’s best (#16): Joe Greene

Door

Who’s better, who’s best nummer 16: Joe Greene

Joe Greene werd in 1969 als eerste pick overall gekozen door de Pittsburgh Steelers. Al van de eerste wedstrijd toonde de defensive tackle waarom hij de hoeksteen zou worden van de Steelers’ defense die vier maal de Super Bowl won in de jaren ’70. Hij werd Defensive Rookie of the Year en mocht ook naar zijn eerste van tien Pro Bowls.

In 1974 won Pittsburgh zijn eerste Super Bowl. ‘Mean’ Joe koos dat seizoen voor een nieuwe strategie en plaatste zichzelf tussen guard en center om de blocktactiek van de offense te verstoren. Met succes, zo blijkt: hij won zijn tweede Defensive Player of the Year award.

Voor een defensive tackle was Greene naast zeer krachtig uitzonderlijk snel en beweeglijk. Hij besliste de wedstrijd vaak bijna alleen door zijn constante druk op de offense. Hij is blijkbaar niet enkel bekend door de bekende reclamespot van Coca-Cola.

In 1987 kreeg hij de eer om plaats te nemen in de Hall of Fame na een loopbaan waarin winnen centraal stond. Hij won vier maal de AFC en vier maal de Super Bowl met de Pittsburgh defense en zal voor altijd bekend staan als de centrale figuur in de Steel Curtain, de meedogenloze defensive line van de Steelers in de jaren ’70.

Foto: cache2.allpostersimages.com

Ook leuk om te lezen