White Sox sweepen Twins

Door

De Chicago White Sox hebben zondag goede zaken gedaan in de strijd om de divisietitel in de AL Central. De ploeg van manager Robin Ventura won met 9-2 van de Minnesota Twins waarmee de sweep werd voltooid. Daarnaast verloor directe concurrent, de Detroit Tigers, bij de Cleveland Indians, waardoor de voorsprong van de White Sox nu twee wedstrijden bedraagt.

Dunn deal

Target Field, de thuishaven van de Twins, is de White Sox goed gezind de laatste tijd. Chicago won namelijk dertien van de laatste zestien wedstrijden in Minneapolis. De zege van zondag kwam hoofdzakelijk in de zesde inning tot stand. Op een stand van 2-3 brachten de bezoekers nog eens zes spelers over de thuisplaat en hiermee was de wedstrijd beslist.

Adam Dunn begon de productieve inning met een leadoff homerun en even later volgde Alex Rios met zijn achtste triple van het jaar, een evenaring van zijn persoonlijke record. Hij werd vervolgens binnengeslagen via een homerun van Dayan Viciedo, waarna Dewayne Wise (sacrifice fly) en Kevin Youkilis (RBI single) een 8-2 stand op de borden zetten. Het slotakkoord was weer voor Dunn die in zijn tweede slagbeurt in de inning het laatste punt van de wedstrijd binnensloeg via een RBI single.

Verlies Tigers

De Tigers konden het voorbeeld van de ChiSox niet volgen en gingen met 7-6 ten onder bij de Cleveland Indians. De zege van de thuisploeg kwam in de negende inning tot stand, tegen closer Jose Valverde die een 6-5 voorsprong voor Detroit moest verdedigen. Dit lukte hem dus niet, want Jason Kipnis opende de inning met een tweehonkslag en werd even later binnengeslagen door middel van een triple van Carlos Santana. Na twee opzettelijke vrije lopen was het uiteindelijk Lonnie Chisenhall die met een walk-off single de wedstrijd besliste.

Zoals gezegd hebben de White Sox nu een voorsprong van twee wedstrijden ten opzichte van de Tigers en hiermee is dus nog alles mogelijk. De twee ploegen ontmoeten elkaar vandaag voor de laatste keer in het reguliere seizoen (de wedstrijd die afgelopen donderdag werd afgelast, wordt nu ingehaald) en met nog slechts veertien duels op het programma is een overwinning in dit duel voor beide ploegen zeer belangrijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen