Washington Capitals wint topper van Montreal Canadiens

Door

Vannacht kwamen er 16 teams in actie. Het programma bracht veel toppoegen op het menu. Washington en Montreal kruisten de degens, Dallas en New York Rangers completeerden de top 4 die op het ijs kwam. Ed Versteeve en Jeroen Veenstra blikken terug.

Montreal Canadiens – Washington Capitals

IMG_20151204_070535

Een regelrechte topper in het Bell Center. Montreal Canadiens ontving Washington Capitals. Beide teams zijn op dreef dit seizoen. De Habs hadden het initiatief, maar Washington bleek dodelijk effectief dit duel. Brandon Holtby kreeg 32 schoten te verwerken, Mike Condon slechts 19. Telkens als Washington Capitals op voorsprong kwam, kwam Montreal op gelijke hoogte. De beslissing viel in de derde periode; T.J. Oshie werd de matchwinner voor Washington. Een kostbare 3-2 zege ging mee het vliegtuig in.

Vancouver Canucks – Dallas Stars

IMG_20151204_070806

De Canucks kwamen binnen een minuut nog wel op een 1-0 voorsprong, maar daarna was het Dallas dat de overhand nam. Nichuskin en Seguin zorgden voor een voorsprong voor Dallas en Jannik Hansen bracht de Canucks weer op gelijke hoogte. De Stars wonnen uiteindelijk door een goal van Patrick Sharp. Die goal was nog even onzeker door een coach challenge van Willie Desjardins, maar de coach van de Canucks kreeg geen gelijk. Jason Spezza schoot nog een empty netter raak voor een 4-2 eindstand.

New York Rangers – Colorado Avalanche

IMG_20151204_070704

New York Rangers kent een klein dipje, maar is nog steeds in de top terug te vinden. Vannacht namen de Blueshirts het op tegen laagvlieger Colorado Avalanche.

Na een doelpuntloze eerste periode namen de Avs brutaal een 2-0 voorsprong in de Madison Square Garden. New York zette in het laatste deel aan, maar de aansluitingstreffer kwam pas 50 seconden voor tijd. Te laat om nog OT af tw dwingen en zo ging Colorado met de winst aan de haal.

Detroit Red Wings – Arizona Coyotes

Negen duels op rij sleepte Detroit Red Wings een punt uit het vuur. Zij gingen op jacht om de streak op tien te zetten. Arizona is vooral bekend om het goede spel Domi en Duclair.

Na een afgekeurde treffer van Arizona, nam Detroit het heft in handen. Pas bij 3-0 scoorden de Coyotes een tegentreffer. Detroit verslapte dit keer niet in de laatste periode; de Wings sloten het duel af met een ruime 5-1 zege.

Chicago Blackhawks – Ottawa Senators

IMG_20151204_070503

Wat even de wedstrijd van Patrick Kane leek te worden, is uiteindelijk de wedstrijd van Mike Hoffman geworden. Ottawa Senators nam in eigen huis een 2-0 voorsprong, maar de Blackhawks wisten onder leiding van Patrick Kane (één goal, twee assists) tot twee maal een achterstand weg te werken. Daarmee evenaarde Kane overigens het franchise record van Bobby Hull van 21 wedstrijden op een rij met minimaal één gescoord punt. In overtime ging de eer echter weer naar Hoffman. De aanvaller die al een goal en een assist op zijn naam had in deze wedstrijd besliste de wedstrijd in OT.

Carolina Hurrucanes – New Jersey Devils

IMG_20151204_070645

De ploeg die het miste sex appeal heeft, New Jersey Devils, nam het op tegen Carolina Hurricanes, de ploeg die vaak aardig speelt, maar te weinig punten op de teller zet.

De Canes waren ook dit duel prima op dreef, maar zoals zo vaak leverde het geen goals op. New Jersey maakte er dankbaar gebruik van vannacht. Met een (op effectiviteit) dikverdiende 5-1 zege stapten de Devils als winnaar van het ijs. De Canes konden opnieuw hun aardige spel niet belonen met winstpunten.

Nashville Predators – Florida Panthers

IMG_20151204_070401

Florida Panthers gaat door met de sterke vorm waarin de ploeg momenteel verkeert. De ploeg won alweer voor de vierde keer op een rij, deze keer op bezoek bij Nashville Predators. Quinton Howden en Jonathan Huberdeau verzorgden de productie, Roberto Luongo hoefde slechts te vissen op een schot dat Roman Josi van richting veranderde. In periode drie hadden de Predators de overhand, maar zij konden Luongo niet meer verslaan en dus gingen de punten naar Florida.

Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs

IMG_20151204_071215

Matt Dumba maakte niet de enige goal in het duel tussen Minnesota Wild en Toronto Maple Leafs, maar wel de enige die daadwerkelijk op het scorebord verscheen. De Maple Leafs wisten Devan Dubnyk via Peter Holland wel te verschalken, maar na een coach challenge bleek dat de aanvaller het aanvalsvak eerder had betreden dan de puck: offside en geen goal. Dubnyk behaalde daarmee alweer zijn vierde shutout van dit seizoen.

Ook leuk om te lezen