Rodgers en Rodgers bezorgen Green Bay zege in extremis

Green Bay Packers v New Orleans Saints

Negenenzestig minuten. Zolang bleven de Green Bay Packers verstoken van een score. Bijna zeventig minuten lang werd er zelfs geen driepunter op het bord gezet. Na een scoreloos derde en vierde kwart thuis tegen de Chicago Bears op Thanksgiving vorige week, bleven Aaron Rodgers en de zijnen het eerste en tweede kwart op bezoek bij divisierivaal Detroit Lions ook zonder score. Heel even leek het nog langer te duren, toen James Starks onderweg naar de endzone de bal verloor, maar het was teamgenoot Randall Cobb die de fumble in de Lions’ endzone opeiste voor een touchdown.

Ommekeer
De stand was op dat moment 20-0 voor de Lions. Na een furieuze start van de thuisploeg en een interceptie van Rodgers in het eerste kwart stond het al 17-0 voor het tweede kwart zelfs maar begonnen was. Maar Green Bay blijft een gevaarlijke ploeg. Direct na de 20-7 verloren de Lions de bal vlak voor de eigen endzone en Rodgers profiteerde van het cadeautje met een pass op Davante Adams voor nog een touchdown.

Rodgers
Aangezien de Lions in de tweede helft niet meer in de buurt van Green Bay’s endzone kwam werd het weer een wedstrijd op Ford Field. Lions kicker Matt Prater verzilverde nog wel een field goal, maar met nog zo’n drie minuten op de klok rende Aaron Rodgers hoogstpersoonlijk de derde touchdown voor de bezoekers binnen voor een 23-21 tussenstand. Van de comfortabele voorsprong voor Detroit was weinig meer over.

En die andere Rodgers
Het einde was weer typisch voor de Lions. Het lukte Rodgers en de Packers niet om binnen field goal afstand te komen. De wedstrijd leek voorbij en winst voor de Lions een zekerheid, ware het niet dat de beslissende tackle voorafgegaan werd door een face mask-penalty. Met de klok op nul kregen de Packers dus vijftien yards en één play cadeau. De 61 yard hail mary werd gevangen door Richard Rodgers die zo Green Bay met een walk-off touchdown de 27-23 zege bezorgde.

Voor de Detroit Lions lijkt het seizoen voorbij, de Green Bay Packers zijn nog volop in de race voor een NFC wildcard en doen ook nog mee voor de titel in de NFC North.