Warriors gaan zonder Smart verder

Door

De Golden State Warriors nemen na een jaar alweer afscheid van hoofdcoach Keith Smart. Dat maakte de club donderdagavond bekend.

Voor Smart is het bericht een hard gelach. Hij was de opvolger van de legendarische Don Nelson en presteerde in zijn eerste seizoen boven verwachting met een 36-46 record. In vergelijking met het voorgaande jaar boekten de Warriors tien zeges meer.

Toch bleek dat voor de nieuwe eigenaren van de Warriors, Joe Lacob en Peter Cruber, niet voldoende om het contract te verlengen. ,,Laten we voorop stellen dat wij denken dat Keith een hele goede coach is en dat hij het afgelopen jaar goed werk heeft verricht hier. Het is daarom ook niet leuk om zulk nieuws te brengen, maar het moest wel gebeuren. Wij denken namelijk dat dit het beste is voor de club en dat wij onder een andere coach betere resultaten zullen boeken.”.

De twee nieuwe eigenaren zijn ambitieus met de Warriors en hopen in het komende jaar eindelijk weer eens de play-offs te bereiken. De laatste keer dat ddat gebeurde was in 1994.

Voor de 46-jarige Smart was dit zijn eerste seizoen als headcoach in de NBA. Hiervoor was hij werkzaam als assistent van diverse ploegen, waaronder de Warriors.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen