Diamondbacks laten Cubs kansloos

Door

Arizona Diamondbacks shortstop Stephen Drew ging niet akkoord met de beslissing van de scheidsrechter en dat reageerde hij af op de volgende pitch. Hij sloeg de eerste grand slam van zijn carrière om de spectaculaire eerste inning van Arizona op gang te trekken. In die eerste inning wist Arizona zeven runs te scoren, een teamrecord. Ze versloegen de Chicago Cubs met 11-2.

,,Het kan je tegensteken, daarom vermande ik me en stapte terug naar de honk,” zei Drew. ,,Ik raakte een beetje gefrustreerd, dus stapte ik even terug en nam even goed adem. Ik had tenminste nog zeker een pitch te gaan en was het geen derde strike.”

Drew beëindigde de wedstrijd met een persoonlijk record, vijf RBI’s, en catcher Miguel Montero sloeg ook een home run en tekende drie scores op. Pitcher Barry Enright wist zijn eerste overwinning te pakken sinds 1 september voor Arizona, die er nu 4 van de vier gewonnen hebben.

Cubs’ pitcher Ryan Demps had zijn kortste start ooit, terwijl hij al 266 maal aan de start stond van een wedstrijd. Hij kon maar één batter uitgooien, liet zeven runs toe, vier hits, vier walks en gooide een batter aan.

,,Dat was niet hoe ik me de avond had voorgesteld,” zei Dempster. ,,Gelukkig zit de maand april er op voor me.” De ERA van Dempster ging van 7.63 naar 9.58 en de Cubs hebben hun vierde wedstrijd op rij verloren.

Voor Chicago scoorde Koyle Hill met een solo home run in de derde inning en Marlon Byrd na een sacrifice fly van Reed Johnson in de zevende inning.

Foto: mlbfanz.com

 

Ook leuk om te lezen