MLB Trade Deadline: Wandy Rodriguez nu een Pirate

Door

Wandy RodriguezHet is topdrukte in baseball qua trades. Tussen alle grote namen verhuisde ook Wandy Rodriguez. De lefty verruilt de Houston Astros voor de Pittsburgh Pirates voor minor leaguers Rudy Owens, Robbie Grossman en Colton Cain.

Het is de derde trade in korte tijd voor de Astros, die eerder Brett Myers en Carlos Lee loosden.

Pirates
Voor de Pirates betekent het dat ze nog betere pitching hebben. De Buccos staan momenteel tweede in de NL Central achter de Cincinnati Reds en geven op de Reds en Washington Nationals na de minste punten op in de National League. Rodriguez heeft in dit seizoen een 3.79 ERA en staat garant voor 33 starts per jaar. Zijn strikeout rate is echter flink omlaag dit jaar.

Met de ruil is Rodriguez ook verzekerd van een optie van dertien miljoen dollar in 2013 en 2014. Die laatste was een team-optie, maar door de trade is dat nu een player optie.

Astros
De Astros betalen meer dan de helft van het salaris van Rodriguez de komende seizoenen. De spelers die ze in ruil voor Wandy krijgen zijn geen top prospects. De 22-jarige Grossman is een outfielder die in de zesde ronde werd gedraft in 2009 en speelt nu in AA.

De ‘stros lijken geen spelers meer over te hebben die dealbaar zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen