Waar ligt de toekomst van Jeremy Lin?

Door

Kent u deze nog? Het lijkt namelijk alweer eeuwen geleden dat Jeremy Lin de wereld veroverde, want het LeBron-tijdperk is aangebroken. De maand maart. waarin de Linsanity-hype absurde vormen aannam, ligt ver achter ons.  James’ toekomst is duidelijk, maar hoe zit dat met de point guard van de New York Knicks?

Op het eerste oog is het een abc’tje dat Lin verbonden is aan de ploeg uit The Big Apple. In de blauw-oranje brigade floreerde de spelverdeler. Uit het niets kreeg deze ‘nobody’ een plek in het team van de Knickerbockers. Coach Mike D’Antoni zette Lin in zijn starting line-up wegens blessures van onder andere Baron Davis en Mike Bibby.

Hoe noodgedwongen ook; het bleek een gouden greep voor de Knicks. Lin zette met onverwacht en ongekend goed spel New York weer op het winnende spoor. Mede daardoor bereikten zij voor het tweede achtereenvolgende jaar de playoffs.

Zijn huidige werkgever heeft interesse in de 23-jarige. Vraag is echter of hij zijn krabbel zet onder een nieuwe overeenkomst. Er wordt hardop gefluisterd dat het bijtekenen absoluut geen zekerheid is.

De Knicks flirten immers met Steve Nash. Zijn komst zou de speeltijd van Lin beperken. Maar de concurrentie voor de point guard van Phoenix Suns is hevig, want de Suns zelf, Toronto Raptors, Dallas Mavericks en Brooklyn Nets zijn voor hem in de markt.

Lin, restricted free agent, heeft zelf over aandacht ook niet te klagen. New York Knicks zijn bereid hem voor vier jaar vast te leggen ter waarde van een slordig sommetje van 24,5 miljoen. Dat is een forse verbetering ten opzichte van de 750.000 dollar die hij dit seizoen opstreek.

Daarnaast staat de Knick op het lijstje van Dallas en Brooklyn. Ook Toronto zou hem willen vastleggen, maar de Raptors zetten momenteel alles op alles om Nash voor zich te winnen – 36 miljoen voor drie jaar basketball. Uiteindelijk draait alles om de almighty dollar. Ofwel: wie legt de meeste briefjes met ‘overleden presidenten’ neer voor de kunsten van de b-ball hype van 2012. Ouderwetse marktwerking dus. Wordt vervolgd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen