Vooruitblik op Heisman Trophy Ceremony

Door

 

Al vanaf 1935 is het elk jaar zover. Na het einde van het reguliere College Football seizoen, maar voor het losbarsten van de Bowl Games, vindt het uitreiken van de Heisman Trophy plaats.  SportAmerika blikt graag vooruit om een antwoord te vinden op de vraag wie er dit jaar vandoor gaat met de meest prestigieuze prijs binnen het College Football. Eén speler kan zich scharen in een ere-galerij  aan voorgangers die excelleerden in College Football. Ook is het de vraag wie het stokje gaat overnemen van Robbert Griffin III, die hem vorig jaar wist te winnen.

Drie Heisman-finalisten zullen aankomende zaterdag richting New York City reizen voor het uitreiken van de prijs. De eerste naam is die van Collin Klein, Quarterback van Kansas State. Tot november dit jaar zag het ernaar uit dat hij top-Heisman-materiaal was, maar een blessure en opvolgend vreselijke blowout tegen Baylor, deed het tij min of meer keren. Alhoewel de senior indrukwekkende papieren heeft met 2490 yards en 15 TD’s door de lucht en 890 yards en 22 TD’s over de grond, vrezen wij dat hij slechts voor de eer richting New York zal vliegen.

De echte strijd lijkt namelijk te gaan tussen Johnny ‘Football’ Manziel (QB, Texas A&M) en Manti Te’o (Linebacker, Notre Dame). Het meest bijzondere verhaal is wel dat van Te’o, en niet alleen doordat hij als voltijd verdediger kans maakt op de Heisman. Zijn jaar begon met een tragedie. Hij verloor op één dag zijn oma en vriendin, maar besloot door te knokken. Hij leidde als Captain de Fighting Irish naar een ongeslagen 12-0 en een #1-rank met plaatsing in de BCS-titelstrijd. De kans dat de Heisman richting de Quarterback van Texas A&M, Johnny Manziel, gaat achten wij echter nog steeds het grootst. De 19-jarige freshman voltooide 273/400 passes voor 24 TD’s en voegde daar over de grond nog eens een negentiental TD’s aan toe, met als hoogtepunt zijn presteren in de upset tegen toenmalig #1 Alabama. En dat alles in zijn eerste jaar College Football, in de SEC. Johnny Football gaat nog ver komen.

De Heisman Trophy Ceremony vindt plaats in het Best Buy Theater in New York City. Voor ons Nederlanders kan het wel eens een latertje worden, gezien het geheel start om 20.00 plaatselijke tijd, voor ons dus om 2.00 in de nacht van zaterdag op zondag.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen