Pirates dankzij walk-off weer bovenaan

Door


Is dit dan het jaar waarin de Pittsburgh Pirates eindelijk met de lange play-off drought afrekenen? Twintig jaar geleden verloren de Bucs met 3-2 van de Atlanta Braves in Game 7 van de National League Championship Series. Sindsdien zijn de Pirates niet meer in de buurt geweest van play-off deelname.

Mede dankzij een walk-off homerun van Drew Sutton, die pas een week bij de Pirates zit, staan de Buccos gedeeld eerste in de NL Central. De Bucs zijn nu acht wedstrijden boven .500, voor het eerst sinds 1992.

Walk-off
Pirates starter A.J. Burnett had een zware avond in Pittsburgh. De starter die afgelopen offseason overkwam van de New York Yankees kreeg in vijf innings zes punten tegen. Gelukkig voor hem sloegen All-Star Andrew McCutchen en Garrett Jones de Pirates met two-run-homeruns terug in de wedstrijd.

Nadat closer Joel Hanrahan in de negende inning een 7-6 voorsprong weggaf door een RBI-double van Jason Castro kwam Sutton met één uit in de negende inning aan slag en zorgde hij voor een walk-off feestje met een homerun.

Stand
De Pirates staan nu gedeeld eerste in de NL Central met de Cincinnati Reds met een 44-36 record. De St. Louis Cardinals zitten de Pirates en Reds op de hielen met 2,25 wedstrijd achterstand.

In SportAmerika The Magazine 14 stond een verhaal over de Pittsburgh Pirates. Klik hier om dat artikel te lezen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen