Ozzie Guillen veegt de vloer aan met z’n pitchers

Door

Zo nu en dan is het nodig om de boel weer eens flink op scherp te zetten. Geen persoon die daar beter in getraind is, dan Ozzie Guillen. Gisteren was het opnieuw zover. Na het bizarre duel, waarin zijn Miami Marlins in extra innings met 13-12 verloor van Milwaukee Brewers, liet de Venezolaan zich ouderwets gaan.

Witheet was Guillen na afloop. De Marlins lieten de zege door hun vingers glippen in de tiende inning. Na een sterke comeback, Miami stond met 9-2 achter, wist de ploeg een 12-11 voorsprong te nemen. En toch geen het nog fout. Closer Heath Bell ging de fout in en pakte zijn vijfde blown save van 2012. Maar wat zijn manager betreft was hij niet de enige pitcher die dinsdag faalde.

,,Bell gaf twee runs weg”, brieste de voormalige korte stop van onder meer Chicago White Sox. ,,Maar wat dacht je van die andere tien of twaalf runs die ze scoorden?”

Starter Anibal Sanchez ging vijf innings mee en gooide best een redelijk wedstrijd. In totaal stonden acht Marlins op de heuvel die volgens de 48-jarige allemaal verre van vlekkeloos hebben gegooid. Naast dertien runs, moesten zijn werpers zeventien honkslagen incasseren, waaronder drie homeruns. De two run homer van Aramis Ramirez betekende meteen einde wedstrijd.

,,De hele wedstrijd was de pitching slecht. We eindigden de wedstrijd zoals we die begonnen; erg slecht.” Maar hij was nog niet klaar met foeteren. ,,Nee, Ozzie praat geen bullshit”, luidde het emotionele vervolg. ,,Ozzie vertelt de waarheid over hoe erg we het de innings ervoor ook al deden. Schrijf dat gvd maar op”, was het dwingende advies aan de journalisten.

Bell stak hand in eigen boezem. Hij erkende openlijk dat hij de mist inging bij zijn laatste pitch. ,,We maken allemaal fouten en moeten er vervolgens voor elkaar zijn. Jammer genoeg maakte ik een fout die niet meer goed te maken is. Dat is flink balen”, aldus de schuldbewuste closer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen