Vikings verrassen met ruime zege bij Carolina Panthers

newton
De Minnesota Vikings geloven nog steeds in hun kansen om de Super Bowl te halen, ondanks het verlies van Teddy Bridgewater en Adrian Peterson. Op bezoek bij de Carolina Panthers bleek dat dit vertrouwen niet onterecht is. De verdediging stond opnieuw als een huis en was goed voor een safety en drie intercepties in een 22-10 overwinning voor Minnesota.

De Panthers (1-2) leken in eigen huis de lijn van vorige week tegen de 49ers op te pakken, en een rushing touchdown van Cam Newton zorgde voor een 10-0 voorsprong na iets meer dan tien minuten spelen.

In het vervolg van de wedstrijd wist Carolina echter geen enkel punt meer op het bord te krijgen.

De Vikings (3-0) profiteerden optimaal en boekten zo de derde zege van het seizoen en bewezen zo een serieuze kandidaat voor de play-offs te zijn, ondanks de vele blessures die de ploeg tot nu toe geplaagd hebben.

First and ten
* De Buffalo Bills hebben de eerste zege van het seizoen weten te boeken. De Arizona Cardinals werden op indrukwekkende wijze verslagen door de ploeg van Rex Ryan. De verdediging van de Bills wist maar liefst vier passes van Carson Palmer te onderscheppen op weg naar een 33-18 overwinning.

De wedstrijd kende ondanks de hoge score geen enkele passing touchdown. Beide ploegen zochten het gevaar vooral over de grond, want de Bills (1-2) hadden drie rushing touchdowns en de Cardinals (1-2) twee. Daarnaast mislukte een field goal voor de Cardinals compleet en de Bills konden de bal oppikken voor een extra touchdown.

* Aaron Rodgers was duidelijk van plan om de kritiek op de aanval van de Green Bay Packers (2-1) te pareren. Na slechts drie touchdowns in de eerste twee wedstrijden wist de sterquarterback dit keer vier keer de endzone te vinden. In de eerste helft. De Packers waren op alle vlakken duidelijk scherper dan de Detroit Lions (1-2), getuige onder meer deze interceptie die Eric Ebron gewoon af laat pakken door de Packers defense.

Na de 31-3 voorsprong leek Green Bay het wel te geloven en de Lions kwamen nog terug tot 34-27, maar de Packers gaven de bal daarna niet meer af en boekten zo de tweede zege van het seizoen.

Third & Long

* De Denver Broncos (3-0) zijn na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen. Trevor Siemian was duidelijk niet onder de indruk in zijn eerste uitwedstrijd van de atmosfeer en leidde zijn ploeg naar een indrukwekkende 29-17 overwinning op de Cincinnati Bengals (1-2).

Siemian werd de eerste quarterback die in zijn eerste uitwedstrijd vier touchdowns gooide zonder intercepties en zijn ploeg daarmee ook nog de overwinning bezorgde. De vierde en laatste touchdown pass van Siemian was een van de hoogtepunten van de middag.

* De New York Giants (2-1) verloren tegen de Washington Redskins (1-2) vooral van zichzelf. Lange tijd hadden de Giants de betere van het spel, maar eerst de onnodige penalty’s en later de intercepties van Eli Manning deden de Giants uiteindelijk de das om in een 29-27 nederlaag.

Alle ogen in het Metlife Stadium waren vooral gericht op Odell Beckham Jr en Josh Norman. En de opponenten stelden niet teleur, want de twee vochten een paar mooie duels uit, waarbij OBJ vaak de winnaar was, zoals bij deze vangbal met een hand.

Een play later deed Beckham het nog eens dunnetjes over met deze prachtige spin.

Het was wel allemaal voor niets, want een domme taunting penalty tegen de Giants zorgde er voor dat het grootste gedeelte van de terreinwinst gelijk weer verloren ging. Deze penalty werd gevolgd door de eerste van twee intercepties van Manning en het was het begin van het einde voor de Giants, die er uiteindelijk niet in slaagden de achterstand ongedaan te maken en zo een zeer onnodige nederlaag leden.

Dit alles uiteraard tot grote frustratie van Beckham.

Extra Point

* De verdediging van de Oakland Raiders (2-1) wist zich op bezoek bij de Tennessee Titans (1-2) te herstellen van de slechte start van het seizoen. De ploeg had een record aantal yards opgegeven in de eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar dit keer was de verdediging goed voor drie turnovers, wat uiteindelijk de basis was voor een 17-10 zege.

* De Baltimore Ravens hebben een moeizame 19-17 zege geboekt op de Jacksonville Jaguars. De Ravens leken lange tijd de touwtjes in handen te hebben, zeker nadat Flacco een streak van 21 gevangen passes afleverde. De Ravens (3-0) namen een 16-7 voorsprong, maar Baltimore kon geen afstand nemen, terwijl het de kansen daar wel toe kreeg. Jacksonville kwam terug tot 16-14 aan het begin van het vierde kwart.

De verdediging van de Jaguars (0-3) dwong in het vierde kwart drie turnovers op rij af (twee intercepties en een fumble). De thuisploeg wist na deze turnovers slechts drie punten op het bord te krijgen, want Blake Bortles beantwoordde de turnovers van Flacco, met twee van zijn drie intercepties.

Het gaf de Ravens een laatste kans en Justin Tucker beloonde dit met een comeback field goal in de laatste minuut en Baltimore is hierdoor voor het eerst sinds 2009 weer 3-0.

* De Cleveland Browns hebben een ideale kans op de eerste zege van het seizoen laten liggen. De Browns kregen na een turnover van de Miami Dolphins in de laatste seconden de kans om met een field goal de zege te pakken. Cody Parkey miste echter de trap, waarna de Dolphins in de verlenging met 30-24 aan het langste eind wisten te trekken.

De start van de Browns (0-3) was dramatisch, want al tijdens de eerste drive fumblede nieuwe starter Cody Kessler.

In het vierde kwart hadden de Dolphins (1-2) een 24-13 voorsprong, mede door twee gemiste field goals van Parkey. Er leek niets aan de hand voor Miami, tot Terrelle Pryor probeerde Cleveland in zijn eentje naar de zege te helpen. De wide receiver moest een paar keer de quarterback positie van Kessler overnemen, en deed dat naar behoren.

De Browns kwamen op gelijke hoogte, maar Miami mocht aanzetten voor een laatste drive. Ryan Tannehill verloor na een sack echter de bal met 26 seconden op de klok. Cleveland had nog een time-out, maar Hue Jackson besloot om op zeker te spelen en koos er voor om te knielen in plaats van te proberen de trap voor Parkey, die vrijdag pas werd gecontracteerd door de Browns, gemakkelijker te maken door wat terreinwinst te boeken. Hierdoor moest Parkey van 46 yards trappen, verder dan de twee field goals die hij eerder al miste. Het resultaat was opnieuw een misser en Miami profiteerde van het gebrek aan lef bij Cleveland door in de verlenging te scoren en zo de eerste zege van het seizoen te boeken.