Saints vanavond zonder QB Drew Brees

Door

dt.common.streams.StreamServer
De New Orleans Saints zullen het vanavond moeten doen zonder hun ervaren quarterback Drew Brees. Hij moet de wedstrijd tegen de Carolina Panthers aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure aan zijn rechterschouder.

“In 20 jaar heb ik geen enkele wedstrijd gemist, ook niet in mijn jongste jaren en op high school. Ik prijs mezelf gelukkig. Daarom viel deze beslissing me heel zwaar.”

Sooner than later
Gevolg is nu dat de Saints hun vertrouwen moeten stellen in Luke McCown. Rookie Garrett Grayson (Colorado State) is backup. Eerder deze week was Brees nog optimistisch over zijn fysieke gesteldheid. Coach Sean Payton gaf dan ook aan dat Brees “sooner than later” terug zal keren in de basisopstelling. De 36-jarige Brees mistte inderdaad nooit een wedstrijd wegens een blessure in het reguliere seizoen tijdens zijn tienjarig verblijf in New Orleans. De enige andere quarterback die ooit in de basis stond sinds 2006 was Mark Brunell, die de laatste wedstrijd van het seizoen 2009 mocht spelen toen al duidelijk was dat de Saints de beste waren in de NFC.

Jongere broer
Startende QB McCown heeft als starter een career record van 2-7 en stond voor het laatst in de basis bij de Jacksonville Jaguars tijdens de tweede speelronde van het seizoen 2011 (32-3 verlies tegen de New York Jets). De jongere broer van Josh McCown (Cleveland Browns) speelde een voorbeeldig voorseizoen waarin hij geen enkele interceptie gooide. Omdat Josh weer terugkeert als starter voor de Browns is het voor de eerste keer sinds Week 14 van het seizoen 2007 dat de broers beiden tegelijkertijd basisspeler zijn in de NFL. De Saints staan op een 0-2 record, de Panthers op 2-0. Kick-off in Charlotte staat gepland voor 19:00 Nederlandse tijd.

Foto: theadvocate

Ook leuk om te lezen