Today in Sports History – 8 juli

Door

Het 1941-seizoen was zonder twijfel het jaar van Ted Williams. De Splendid Splinter finishte het seizoen als eerste wat betreft home runs (37), base on balls (147), runs (135), slugging average (.735), on base percentage (.551) en, niet te vergeten, zijn magistrale batting average van .406.

1941 was toch al een jaar van de streaks en de records. Chicago White Sox’  Taft Wright zorgde voor tenminste een RBI gedurende dertien opeenvolgende wedstrijden, terwijl New York Yankees’ Joe DiMaggio tijdens 65 opeenvolgende duels minimaal een honkslag sloeg.

1941 was echter het jaar van Splendid Splinter Ted Williams, die tijdens de All Star Game op 8 juli 1941 de kroon op zijn werk zette, toen hij bij een 5-4 achterstand voor de American League in the bottom of the ninth aan slag kwam, en een fraai staaltje clutch hitting ten beste gaf. Met two outs en two on, sloeg hij de bal onverbiddellijk in de tweede ring van Briggs Stadium (aka Tiger Stadium). Williams’ three run homer geldt als een van de meest memorabele in de geschiedenis van de All Star Game, en werd door hemzelf omschreven als zijn mooiste ooit.

Oh, en voor we het vergeten: op 8 juli 2010, LeBron James took his talents to South Beach

Bekijk hier de three run homerun van Ted Williams tijdens de All Star Game van 1941:

Foto: si.com

Ook leuk om te lezen