Ortiz biedt excuses aan, ‘zelfs aan Gregg’

Door

Boston Red Sox-slugger David Ortiz en Baltimore Orioles-pitcher Kevin Gregg zorgden vrijdagavond voor een ouderwetse bench clearing brawl, die uiteindelijk vier spelers een veldverwijdering opleverde. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld (10-3 in Boston’s voordeel) toen de twee het met elkaar aan de stok kregen. Een dag later, nadat de kruitdampen waren opgetrokken, wilde Big Papi wel z’n excuses aanbieden. ,,Zelfs aan Gregg. Ik ken ‘m niet, maar hij lijkt me niet zo’n slechte jongen.”

,,Ik ben hier niet trots op, maar ik hou er nou eenmaal niet van te worden gepusht”, aldus Ortiz op zaterdagmiddag. ,,En dat gevoel had ik vrijdagavond. Iedereen heeft een knop, en als iemand daar op drukt, dan word je een heel andere persoon. Gisteravond was het kennelijk mijn beurt.”

Tijdens Ortiz’ slagbeurt in de achtste inning, gooide Gregg drie inside fastballs, en na derde liep Ortiz richting de heuvel, wijzend naar de pitcher. ,,Hij gooit nooit inside, ik ben ervan overtuigd dat hij me wilde raken”, aldus Ortiz. Beide banken en bullpens stroomden leeg, maar een vechtpartij leek in de kiem te worden gesmoord.

Totdat hij een pitch later een pop out in het verre veld sloeg, en Gregg wat naar hem riep op het moment dat Ortiz zich naar het eerste honk begaf. Dat deed bij de slugger de stoppen doorslaan. Over en weer werden klappen uitgedeeld, en een ouderwetse bench clearing brawl was het gevolg.

Gregg liet na afloop weten dat Ortiz’ baseball etics in twijfel trok, omdat hij niet voluit voor het eerste honk ging. Voorts noemde hij de Red Sox een stelletje whiners, die ‘zich beter voelen dan alle anderen, omdat ze toevallig een salarispost hebben van $180 miljoen’.

Ortiz: ,,Hij begon tegen me te schreeuwen alsof-ie m’n vader was. Kijk, dat pik ik natuurlijk niet. Maar goed, ik ben zo niet. De laatste keer dat ik heb gevochten, was op de kleuterschool. Vandaar dat ik ook mijn excuses wil aanbieden. Aan de fans, want die komen hier niet voor.”

Geen van beide manager zei te verwachten dat de MLB sancties zou uitspreken voor de All Star break.

 

Bekijk hier de door Ortiz en Gregg begonnen brawl:

 

Foto’s: usatoday.com, masnsports.com, metrowestdailynews.com

 

Ook leuk om te lezen