Fielder homert NL naar thuisvoordeel

Door

Zijn de rollen dan eindelijk omgedraaid? Het heeft er alle schijn van. Want na jarenlange suprematie van de American League in de MLB All Star Game, lijkt de National League dan eindelijk de ban te hebben gebroken. Want voor het tweede opeenvolgende jaar trok de NL aan het langste eind: 5-1

Dat was voor het overgrote deel te danken aan slugger Prince Fielder, die dinsdagavond op Chase Field voor bijna 48.000 toeschouwers werd gekroond tot All Star MVP. Daarvoor had hij een luttle klap nodig.

Red Sox’ Adrian Gonzalez had de AL in de top van de vierde inning middels een solo homerun aan de leiding gebracht, maar het antwoord van Fielder volgde amper een paar minuten later. Met twee honken bezet en nul uit, sloeg hij een pitch van Rangers-pitcher CJ Wilson in tegengestelde richting het park uit: 3-1.

De voorsprong kwam in het verdere verloop niet meer in gevaar. Ook niet toen Braves-werper Jair Jurrjens in de zesde inning op de heuvel kwam te staan. De Curacause Nederlander gooide 23 pitches in 1.2 innings, waarin hij een hit toestond.

Los Angeles Dodgers’ Andre Ethier (single in de zesde inning) en San Francisco Giants’ Pablo Sandoval (ground rule double in de zevende inning) zorgden tenslotte voor de 5-1 eindstand, die de National League in oktober het thuisvoordeel in de World Series gaat opleveren.

Het duel stond overigens vooral in het teken van de vraag in hoeverre de houdbaarheidsdatum van de All Star Game verstreken is, gezien het enorme aantal afzeggingen waarmee de wedstrijd had te kampen. Vele spelers hebben kennelijk liever een All Star Break dan een All Star Game.

Met name Derek Jeter kreeg veel kritiek te verduren. De Yankee, die zaterdag nog 5-5 sloeg, goed was voor een homerun en zijn 3.000ste hit, zei te moe te zijn voor de demonstratiewedstrijd, en verkoos een paar dagen Florida met zijn vriendin.

Foto: mlbvoice.com

Ook leuk om te lezen