Fernandez kiest voor avontuur bij Mavs

Door

In onzekere tijden vanwege de lockout zou Europa wel eens kunnen lonken. Ook NBA-spelers moeten voor brood op de plank zorgen. Zo probeert de basketafdeling van Real Madrid de grote voetbalbroer te kopiëren en bijvoorbeeld Rudy Fernandez een flinke Serranoham voor te houden. Vooralsnog lijkt de shooting guard van de Dallas Mavericks niet te willen happen.

De 26-jarige Spanjaard zou in één klap de best betaalde speler kunnen worden in zijn geboorteland. Real wil hem een jaarsalaris van dik 4 miljoen dollar betalen en biedt hem een zesjarig contract aan van zo’n slordige 26 miljoen. Dat loontje voor 12 maanden is bijna tweemaal zoveel als hij komend seizoen bij de Mavs zou vangen (2,2 miljoen). De Koninklijke hoopt op de komst van Fernandez, zodat de club uit de Spaanse hoofdstad weer mee zou kunnen doen om de prijzen.

Volgens de Spaanse krant Marca is de Spanjaard niet van plan zich te laten verleiden. Hij verkiest een langer verblijf in het basketbalwalhalla in de verenigde Staten boven een terugkeer naar zijn thuisland. Dat heeft te maken met het nieuwe avontuur dat hij aangaat bij de wereldkampioen van 2011, de ploeg die zijn toenmalige werkgever Portland Trail Blazers uitschakelde in de eerste ronde van de playoffs.

Daarnaast heeft Fernandez, die in Spanje uitkwam voor Joventut, een verbintenis die loopt tot en met 2012-2013. Maar volgend jaar kan hij al als restricted free agent een wending geven aan zijn loopbaan.

Mark Cuban is erg gecharmeerd van de 1,98 meter lange speler en is blij dat de spanjaard binnen de Mavs-gelederen is. De puissant eigenaar van de huidige NBA-kampioen verklaarde tegenover Marca dat hij al lange tijd bewonderaar is van Fernandez. Zijn all round game spreekt hem zo aan.

Met de komst van de 26-jarige schutter heeft Cuban eindelijk zijn lange, atletische en jonge shooting guard binnen. Een lang gekoesterde wens. Eerdere pogingen de Spanjaard binnen te halen, mislukten maar net na de draft slaagde Dallas wel in deze opzet. De Mavericks stuurden Jordan Hamilton, de 26ste pick, naar Portland, terwijl de Trail Blazers Fernandez richting Texas stuurden.

Er wordt gefluisterd dat nieuweling meteen in de basis zou gaan starten als shooting guard. Zijn grootste concurrent is Rodrigue Beaubois. Zij zullen gaan strijden, als er duidelijkheid is over het 2011-2012 seizoen, om die plek, zeker nu Jason Terry moet terugkomen van een voetoperatie.

Fernandez speelde drie seizoenen in Portland. Daarin kwam hij gemiddeld tot 9.1 punten per wedstrijd, 2,5 rebounds en 2,2 assists.

Foto: 3.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen