Thunder laten zich verrassen door Grizzlies

Het verhaal van de Memphis Grizzlies wordt mooier en mooier gedurende de play-offs. Waar het team van coach Lionel Hollins in de vorige ronde nog de buitenwereld shockeerde met de winst op de San Antonio Spurs, zijn nu de Oklahoma City Thunder aan de beurt.

Na drie wedstrijden is de stand nu 2-1 in de serie en met de wetenschap dat de Grizzlies nog ongeslagen zijn gedurende deze play-offs in thuiswedstrijden, lijkt een nieuwe stunt in de maak te zijn.

De overwinning van zaterdag had niemand aan zien komen. De Thunder waren gedurende grote delen van de wedstrijd oppermachtig en hadden gedurende het derde kwart zelfs een voorsprong van 16 punten genomen.

Toch bleek dat niet genoeg voor de zege, want een ontketende thuisploeg vocht zich in het vierde kwart terug in de wedstrijd.

Onder leiding van een sterke Zach Randolph, goed voor 21 punten en 21 rebounds (een teamrecord), werkten de Grizzlies achterstand weg en denderden vervolgens door in overtime om de zege binnen te slepen.

,,Om in de play-offs kans te maken om door te gaan naar de volgende ronde moet je altijd speciale wedstrijden winnen. Dit was zo’n speciale,” erkende Hollins na afloop. ,,Ik vond het zeer indrukwekkend hoe wij ons terug hebben gevochten, zeker nadat we zestien punten achter kwamen te staan. Natuurlijk hebben we ook veel geluk gehad, maar dat dwing je ook wel een beetje zelf af.”

Kevin Durant, de topscoorder van de play-offs, zakte tijdens overtime door het ijs voor de bezoekers. Hij ondernam slechts drie keer een poging en miste die allemaal. Hij was zaterdag goed voor ‘slechts’ 22 punten en bleef daarmee flink onder zijn gemiddelde van 31,6 punten.

,,Dit was zo’n pijnlijk nederlaag. Ik probeer positief te blijven, maar deze doet echt pijn. We speelden goed en als je met 13 punten voorsprong begint aan het vierde kwart mag je dat nooit meer weggeven. We hebben de zege weggegeven,” erkende Durant.

Mochten de Grizzlies deze serie weten te winnen, dan schrijven ze historie. Nooit eerder wist een team dat als achtste geplaatst was door te dringen tot de finale van de Western Conference.

Maandag treffen beide ploegen elkaar wederom in Memphis voor game 4.