Mets tonen interesse in closer Brian Wilson

Door

San Francisco Giants v Colorado RockiesThe Beard gaat waarschijnlijk de Bay Area verlaten. Brian Wilson heeft afgelopen zaterdag in Californië een training afgewerkt voor Sandy Alderson, de general manager van de New York Mets. De 30-jarige closer komt terug van een Tommy John operatie en zegt dat hij fit zal zijn voor de start van het komende seizoen.

Hoewel hij nog niet voluit kan gooien, overwegen de Mets om Wilson een Minor League contract aan te bieden. De Mets kunnen wel wat hulp gebruiken in de bullpen, al heeft de ploeg van manager Terry Collins in Frank Francisco een closer in huis. Francisco onderging in december een operatie aan zijn elleboog, maar meldt zich volgens het team op tijd voor Spring Training.

Fear the Beard

Wilson kreeg in de off-season geen nieuwe aanbieding van de ploeg waar hij uitgroeide tot een fenomeen. De bebaarde closer kwam slechts twee wedstrijden in actie voor de San Francisco Giants en moest vanaf de dugout toekijken hoe zijn teamgenoten de World Series veroverden.

Het seizoen 2010 was voor de drievoudig All-Star een hoogtepunt. De Giants wonnen de World Series en Wilson imponeerde op de heuvel door zijn uiterlijk en dankzij zijn kwaliteiten. Wilson noteerde 48 saves (een team record), een 1.81 ERA, 11.21 strikeouts per negen innings en een 2.5 WAR. SportAmerika columnist Jeroen Elshoff raakte in 2011 zelfs in de ban van The Beard: Jump Around with Brian

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen