Super Bowl Preview: De strijd tussen zeekoe en aap

Door

54a13703aa433f57b889d2f084190ae9_crop_north-Het grote publiek mag denken dat het zondag om de Broncos en de Seahawks gaat, echte insiders weten wel beter. De grote vraag zondag is of de zeekoe of de aap zal winnen. Één Super Bowl dat kan iedereen, maar zeven op rij? Dan ben je pas echt bijzonder.

In het Mote Marine Laboratory & Aquarium in Sarasota, Florida weet zeekoe Buffet al zes jaar op rij de winnaar van de Super Bowl te voorspellen en dit jaar ging hij zonder enige twijfel voor de Denver Broncos. Zijn halfbroer Hugh heeft er in die periode twee keer naast gezeten en was ook nu niet helemaal zeker van zijn zaak. Hij bewoog wel richting de Seahawks, maar een echte keuze durfde hij nog niet te maken.

En dan is er nog Eli. Een aap uit Utah, die ook zes jaar op rij de juiste winnaar wist te voorspellen. Aan deze ongekende reeks voor beide dieren komt voor één van de twee na zondag echter een einde. Eli koos namelijk vol overtuiging voor de Seattle Seahawks. Dit tot ontzetting van zijn verzorgers, merendeels Broncos fans.

nfl_a_eli-ape_mb_600x400

Juich zondag dus niet voor de Broncos of de Seahawks, dat is meer iets voor de outsiders. Laat merken dat je een insider bent en juich voor de zeekoe of de aap.

Ook leuk om te lezen