Stanley Cup Update #7: Golden Knights als eerste door

Door


De eerste ronde van de play-offs is nu een paar dagen onderweg. De eerste stappen naar de Stanley Cup zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.


GOLDEN KNIGHTS BLIJVEN HISTORIE SCHRIJVEN


DE HEADLINES

De Las Vegas Golden Knights blijven geschiedenis schrijven in hun eerste jaar in de NHL. Nadat ze als debutant al vele records braken, is de club na vannacht ook het eerste debuterende team dat zijn eerste play-off-series met 4-0 wint. Ook in de vierde en laatste wedstrijd was goalie Marc Andre Fleury goud waard. De ex-Penguin beleefde al een goed regulier seizoen, maar lijkt ook in de play-offs een bepalende factor te worden. De 33-jarige Canadees kreeg in vier wedstrijden tegen de Kings slechts drie goals tegen en hield ook in deze vierde wedstrijd zijn doel schoon.

Aan de andere kant was een goal van ex-Kings-speler Brayden McNabb genoeg om Las Vegas als eerste team door te laten stoten naar de volgende ronde.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Voor Los Angeles Kings zit het seizoen erop, terwijl de Las Vegas Golden Knights de winnaar afwachten van de series tussen de Anaheim Ducks en de San Jose Sharks. Een serie waarin de Sharks na drie wedstrijden al met 3-0 voor staan.


CAPITALS HOUDEN HOOP LEVEND


DE HEADLINES

De Washington Capitals — die al een naam hadden van niet opdagen in de play-offs — hebben in de derde wedstrijd eindelijk teruggeslagen. Nadat de Capitals hun eerste twee wedstrijden in Washington verloren van de Columbus Blue Jackets, grepen ze ditmaal wel aan het langste eind. Voor de derde keer was er verlenging nodig om beide teams te onderscheiden. Ditmaal was een frommelgoal van Lars Eller genoeg om Washington de eerste overwinning van de series te brengen. Daardoor voorkomt de ploeg van Barry Trotz dat de club op een schier onoverbrugbare 3-0 achterstand zou komen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Beide ploegen wachten nog op hun eerste thuisoverwinning in de play-offs. In game 4 mag Columbus het weer proberen, want in de nacht van donderdag op vrijdag is om 01:00 uur (Nederlandse tijd) het vierde onderonsje tussen beide ploegen.


WILD OP RAND VAN UITSCHAKELING


DE HEADLINES

De Minnesota Wild wisten dat ze voor een hels karwei stonden toen ze met een 0-2 achterstand Canada verlieten voor hun eigen Xcel Energy Center. Waar ze in de derde wedstrijd echter terug wisten te slaan, staat de ploeg uit Minnesota nu op het randje van de uitschakeling. De Winnipeg Jets waren dankzij twee treffers van Mark Scheifele en  het keeperswerk van Connor Hellebuyck te sterk voor de groene formatie uit het noorden van Amerika.

Voor de 24-jarige Hellebuyck — die maar liefst 30 schoten keerde — was het zijn eerste shutout in de play-offs. Het was daarmee een groot contrast met de derde wedstrijd, waarin de talentvolle Amerikaan maar liefst zes goals tegenkreeg.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Minnesota moet nu drie wedstrijden op rij winnen, willen ze uitschakeling nog voorkomen. Aan de andere kant probeert Winnipeg — samen met Toronto de tweede Canadese ploeg in de play-offs — de trots van Canada te verdedigen door vrijdag op zaterdag om 01:30 uur de series af te maken.

Cover photo: Las Vegas Review Journal

Ook leuk om te lezen