NHL overweegt overname Devils

Door

Los Angeles Kings v New Jersey Devils - Game One

De financiële problemen van de New Jersey Devils zijn zo groot dat de National Hockey League overweegt om op korte termijn de club over te nemen, zo meldt Forbes. Het nieuws is een gevoelige tik voor de NHL, die pas recent na drie jaar leuren de Phoenix Coyotes van de hand kon doen aan een externe investeerder.

Het was al langere tijd duidelijk dat de Devils in moeilijkheden verkeerden. Problemen met het betalen van salarissen zouden een van de redenen van het vertrek van sterspeler Ilya Kovalchuk zijn. De problemen zijn ontstaan door tegenvallende bezoekerscijfers, teruglopende inkomsten van hun nieuwe arena en de herfinanciering van reeds openstaande leningen.

De huidige eigenaar Jeff Vanderbeek liet recentelijk de 230 miljoen dollar schuld opnieuw financieren, maar miste meteen de eerste afbetaling van de hernieuwde lening, zo schrijft Forbes op basis van bronnen binnen de league. Vanderbeek is al enige tijd op zoek naar een overnamekandidaat, maar de meeste kopers met serieuze interesse liepen weg na een blik in de boeken van de ploeg uit Newark.

Als de NHL de Devils overneemt is dat waarschijnlijk in een rol als geldschieter om zo te voorkomen dat de club een faillissement aanvraagt en de league opnieuw – na het debacle in Phoenix – in een slecht daglicht komt te staan bij investeerders en sponsoren. Zeker tien procent van de huidige schulden van de Devils zijn uitgestelde betalingen aan de league, die de league in ruil voor de overname zou kunnen kwijtschelden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen