Stanley Cup Update #3: Flyers slaan terug, Golden Knights op 2-0

Door


De eerste wedstrijden van de NHL Play-offs zijn achter de rug. De eerste stappen naar de Stanley Cup zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


FLYERS SLAAN TERUG


DE HEADLINES

Twee dagen na de 7-0 vernedering hebben de Philadelphia Flyers teruggeslagen. De Pittsburgh Penguins — door velen gezien als dé grote favoriet in deze series — moesten in de tweede wedstrijd hun meerdere erkennen in Philadelphia en verloren met 5-1. Ondanks dat de Penguins wel veel meer schoten noteerden, was goalie Bryan Elliott met 34 saves één van de uitblinkers van de avond.

Aan de andere kant leed Pittsburgh-goalie Matt Murray pas zijn derde thuisnederlaag in de play-offs, ondanks dat hij minder kreeg te doen. Toch wisten de Flyers een manier te vinden om te winnen. Flyers-captain Claude Giroux liet achteraf weten dat zijn ploeg overloopt van zelfvertrouwen na de overwinning. “For all the doubters out there, there you go”, aldus Giroux.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De series gaat nu met een 1-1 stand terug naar Philadelphia, waar de Flyers in het reguliere seizoen tweemaal hebben verloren van de Penguins.


JETS STORMEN DOORDE HEADLINES

Net als in wedstrijd één waren de Minnesota Wild niet opgewassen tegen de aanvallende krachten van de Winnipeg Jets. Het scorebord liet een 4-1 overwinning zien voor de Jets. Het mag echter een wonder genoemd worden dat het bij die stand bleef. De 40 saves die Wild-goal Devyn Dubnyk maakte, vertellen een ander verhaal. Aan de andere kant hoefde Jets-goal Conor Hellebuyck slechts zestien reddingen te maken en kwam de enige tegengoal pas in de slotfase door toedoen van Zach Parise bij een voorsprong van 4-0.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Minnesota moet met een 0-2 achterstand in eigen huis beter voor de dag komen, willen ze daadwerkelijk een comeback bewerkstelligen. “We’ve got to play a lot better than we have in the first two”, aldus de duidelijke woorden van Wild-veteraan Zach Parise.


GOLDEN KNIGHTS OP 2-0


DE HEADLINES

Er lijkt momenteel niks of niemand de Las Vegas Golden Knights te kunnen stoppen. Ondanks dat de Los Angeles Kings na drie periodes en een overtime period op 1-1 stonden, was het Erik Haula die in 2nd overtime de Kings nekte. Tot dat moment had LA-goalie Jonathan Quick maar liefst 54 reddingen genoteerd. Golden Knights-goalie Marc Andre Fleury had het met 29 reddingen beduidend rustiger. De ervaren Fleury heeft nu in een tijdbesterk van 155 minuten slechts één goal tegen gekregen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Ook de Kings mogen terug naar hun eigen stadion in een poging om de series gelijk te trekken. Gezien de ontmoetingen in het reguliere seizoen is dit scenario niet ondenkbaar. Het werd toen 2-2 en elk team won en verloor zowel een thuis- als uitwedstrijd.

Coverfoto: Matt Kincaid/Getty Images

Ook leuk om te lezen