Stanley Cup Update #25: Lightning en Knights op machtpoint

Door


De tweede ronde van de play-offs is nu ruim een week onderweg. Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in onze dagelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Nikita Kucherov scoorde eindelijk zijn eerste goal in deze serie en Steven Stamkos prikte z’n tweede binnen. Toch zou geen van deze sterren het gesprek van de dag worden. Die rol was weggelegd voor Dan Girardi. De Tampa Bay Lightning opende sterk, maar een 2-0 voorsprong bleek tegen deze Boston Bruins niet genoeg. De special teams gingen zich ermee bemoeien. Na de aansluitingstreffer van David Pastrnak schoot Patrice Bergeron de gelijkmaker achter Andrei Vasilevskiy. In beide gevallen hadden de Bruins een numeriek overwicht. Diezelfde Bergeron zette Boston op voorsprong. Dit keer betrof het een shorthanded goal. De goal van Stamkos dwong een verlenging af en daarin was Dan Girardi de grote man voor de Bolts. Met z’n tweede van de play-offs zette hij Tampa Bay op matchpoint.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

LIGHTNING LEIDEN SERIE: 3-1

De opdracht voor Boston is simpel. Er mag niet meer verloren worden, want dan is het seizoen voorbij. Zondagavond (21.00 uur CEST) kan de Lightning voor eigen publiek de genadeklap uitdelen. Boston begon deze serie met een zege in Florida, dus Bergeron en consorten weten dat het mogelijk is. De historie is echter niet in het voordeel van de Bruins. In bijna 70% van de gevallen wist de thuisploeg Game 5 te winnen als ze daarmee ook de serie konden beslissen.DE HEADLINES

De San Jose Sharks kregen het publiek in Las Vegas stil in de derde periode. Toch kwam dit indrukwekkende slotoffensief te laat om de overwinning van de Golden Knights nog te bedreigen. James Neal opende, met nog drie tellen op de klok, de score in de eerste periode namens de thuisploeg. Mede dankzij twee goals van Alex Tuch liepen de Vegas Golden Knights uit naar 4-0. In de derde periode zetten de Sharks hun tanden in de tegenstander en kwamen terug tot 4-3. Er waren mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar Jonathan Marchessault zorgde ervoor dat de Golden Knights en hun fans opgelucht konden ademhalen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

GOLDEN KNIGHTS LEIDEN SERIE: 3-2

De Golden Knights zijn nog maar één overwinning verwijderd van de finale in de Western Conference. Zondagnacht (04.00 uur CEST) kan Las Vegas deze serie op slot gooien. Voor eigen publiek zullen de Sharks daar een stokje voor willen steken. De vijfde wedstrijd ging dan wel verloren, maar San Jose zal toch wat energie meenemen uit de sterke derde periode. Martin Jones werd naar de kant gehaald ten faveure van backup Aaron Dell. De Sharks-goalie zal zich willen revancheren voor z’n optreden in Sin City.

Cover photo: Getty Images

Ook leuk om te lezen