Rangers te sterk voor Capitals

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Rangers hebben de eerste wedstrijd in de tweede ronde een belangrijke overwinning geboekt. Ze wisten in New York de Capitals verslaan met een score van 3-1. Met deze overwinning leiden de Rangers de best-of-seven serie met 1-0.

Kreider

In een eerste periode zonder goals werd ook de toon voor de rest van de wedstrijd gezet. Het zou een wedstrijd worden waarin geen overvloed aan kwalitatief goede kansen zou zijn. Pas in de tweede periode doorbrak Artem Anisimov het gelijkspel. Ongeveer zeven minuten later wist Jason Chimera de Capitals op gelijke hoogte te trekken.
De hoofdrol was gisteravond echter voor Chris Kreider. Hij wist in de derde periode Capitals goalie Braden Holtby te verslaan met een slapshot en voegde later nog een assist toe.

Penalty kill

Naast het spel van Kreider was ook de penalty kill van de Rangers voor een groot deel verantwoordelijk voor de overwinning. Met twee Rangers op de strafbank wisten de Capitals het doel niet te vinden in de tweede periode. Ruslan Fedotenko had hier een belangrijke rol in. Door de geblesseerde Brian Boyle en Brandon Dubinsky was het aan Fedotenko op de penalty kill om Alexander Ovechkin geen ruimte te geven voor zijn gevaarlijke schot.
Deze penalty kill betekende het startsein voor Kreider.

Highlights

Programma

Vanavond nemen de New Jersey Devils het op tegen de Philadelphia Flyers. De Flyers die de Pittsburgh Penguins wisten te verslaan in de eerste ronden nemen het nu op tegen ervaren goalie Martin Brodeur. De wedstrijd zal om 21.00 Nederlandse tijd beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen