Stanley Cup Update #17: zevenklapper voor Golden Knights

De tweede ronde van de play-offs is van start gegaan. Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in onze dagelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

DE HEADLINES

Vijf minuten hadden de Pittsburgh Penguins nodig om de wedstrijd op z’n kop te zetten. In die minuten sloegen ze de lucht uit de longen van de Washington Capitals en hun fans. Evgeny Kuznetsov en Alex Ovechkin dachten dat ze de Caps aan winst in Game 1 hielpen, maar dat was buiten Sidney Crosby en de zijnen gerekend. Patric Hornqvist, Sidney Crosby en Jake Guentzel poetsten in de derde periode een 2-0 achterstand weg en bezorgden Pittsburgh de zege. Ze mogen ook zeker Matt Murray dankbaar zijn. De jonge goalie stond twee treffers toe, maar lag ook heel vaak in de weg.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

PENGUINS LEIDEN SERIE: 1-0

Het is elk jaar hetzelfde liedje. De Washington Capitals doen leuk mee, maar uiteindelijk winnen de Pittsburgh Penguins. Zondagavond (21.00 uur CEST) staat het mes bij de Caps al op de keel. Zij kunnen zich geen tweede nederlaag voor eigen publiek veroorloven. De Penguins weten dat het met de vorm van de belangrijke spelers wel snor zit. Het is nog niet duidelijk of Evgeni Malkin zondag al van de partij is.

Als de Vegas Golden Knights een signaal af wilden geven in deze wedstrijd, dan is ze dat aardig gelukt. De San Jose Sharks wisten in de openingsfase niet waar ze het zoeken moesten. De thuisploeg had zes minuten nodig voor drie goals. In de vier wedstrijden tegen de Los Angeles Kings scoorden de Golden Knights zeven keer. Daar hadden ze dit keer slechts 48 minuten voor nodig. De lijn met William Karlsson, Jonathan Marchessault en Reilly Smith was namens Las Vegas goed voor negen punten. Voor Sharks-goalie Martin Jones zat het duel er na ruim 23 minuten al op. Backup Aaron Dell wist de schade nog enigszins te beperken. Marc-André Fleury noteerde zijn tweede shutout op rij in dit postseason.

UP NEXT

GOLDEN KNIGHTS LEIDEN SERIE: 1-0

Gelukkig voor de Sharks gaat het hier slechts om één wedstrijd. De ploeg kan zaterdagnacht (02.00 uur CEST) op jacht naar eerherstel. Voordat het zover is, zullen ze de scherven bij elkaar moeten rapen. Peter DeBoer zal wat aanpassingen moeten doen om kans te willen maken tegen deze tegenstander. Op de shot clock bleven de Sharsk niet eens ver achter, maar ze wisten het Fleury maar zelden echt moeilijk te maken.

Cover photo: Getty Images