NBA Playoffs Update #13 – Bucks forceren game zeven in Boston

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

BUCKS VERSLAAN CELTICS EN DWINGEN ZEVENDE WEDSTRIJD AF

DE HEADLINES

Nothing easy! Game seven baby! De Boston Celtics en Milwaukee Bucks gaan all the way in de eerste ronde van de NBA Playoffs. Zaterdagnacht om twee uur zal een zevende wedstrijd moeten gaan uitmaken wie er naar de halve finales van de Eastern Conference gaat. Deze zevende wedstrijd werd door de Milwaukee Bucks geforceerd dankzij een 97-86 overwinning in Milwaukee. Daar waar de eerste vier duels van deze series de offense controleerde, bleek het in wedstrijd vijf en zes een compleet ander verhaal te zijn. Beide teams begonnen elkaar door te krijgen en wisten elkaar onder de 100 punten te houden. Dit gebeurde zowel in wedstrijd vijf als in wedstrijd zes.

De overwinning was dan ook vooral te danken aan de sterke defensie van de Bucks. Deze defensie was vooral zichtbaar in het tweede kwart en de tweede helft van de wedstrijd. De Celtics wisten maar 37% van het veld te schieten (30-81). Tevens had Boston problemen met het vinden van gaten in de defensie van de Bucks. Het feit dat de meest succesvolle speler bij de Celtics in game zes, Jayson Tatum (22 punten), bijna de helft van zijn punten vanaf de free-throw line wist te scoren (8 punten) zegt wat dat betreft meer dan genoeg.

Aan de kant van de Bucks was Giannis Antetokounmpo met 31 punten en 13 rebounds (13-23 van het veld) zoals meestal het geval is de X-factor bij de thuisploeg. Hij was bijna in zijn eentje de reden dat de Bucks domineerde in de rebounds categorie (39-48). Ook Malcolm Brogdon (16 punten en zes rebounds) en Khris Middleton (16 punten en vijf rebounds) speelden een prima duel afgelopen nacht.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Zaterdagnacht om 02.00 Nederlandse tijd begint wedstrijd zeven tussen de Bucks en de Celtics in Boston. De uitgangspositie is zelfs voor niet-basketballiefhebbers eenvoudig in te vullen: Win or go home! De winnaar van wedstrijd zeven zal het vervolgens gaan opnemen tegen de Pacers of de Cavaliers in de halve finale van de Eastern Conference.

Cover Photo: Jesse D. Garrabrant/Getty Images