Highlight Reel: Talk to Butler’s hand, c’mon Chris Kaman

Door

JimmyButlerGY

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. “Talk to the hand”
De mooiste wedstrijden zijn spannend tot de laatste seconden. Vannacht hadden de Indiana Pacers en de Chicago Bulls beiden aanspraak op de winst. Indiana had een kans om de zege naar zich toe te trekken, gaf vedette Paul George daartoe de bal, maar die kreeg vervolgens te maken met de verdedigende kwaliteiten van Jimmy Butler, die op het juiste moment zijn hand voor de bal zetten. Chicago won, dankzij Butler: 95-96.

2. Triple-Double Knight
Een mooie avond voor Brandon Knight. Niet alleen won zijn ploeg, de Phoenix Suns, van tegenstander Los Angeles Lakers met 101-120, maar ook noteerde hij de eerste triple-double van zijn carrière. Met 30 punten, 15 assists en 10 rebounds was Knight met afstand de grote man bij de Suns — lekker bezig Brandon!

3. Circus shot … maar het helpt niet
Hoe Trevor Ariza deze bal erin krijgt is ons een raadsel. Wat ook een raadsel is: hoe bizar goed Boston stond te verdedigen vannacht, hoe slecht de sputterende Rockets dat deden en hoe hard ze een oorvijg kregen (111-95 voor de Celtics). Boston staat derde (!) in de Eastern Conference dankzij de zege, wint alles sinds Isaiah Thomas in de basis staat en iedereen stapt nu voorzichtig in de groene hype train. Jammer Trevor, maar dit was toch echt jullie enige hoogtepunt!

4. C’mon Chris Kaman!
Wat doe je als je Chris Kaman heet en Damian Lillard passt de bal naar je toe? Dan zet je een screen. Logisch. Geen wonder dat de Blazers onderuit gingen tegen de Spurs.

5. Blind cookin’
Hij speelde weliswaar niet, maar het filmpje van Stephen Curry die dribbeloefeningen doet met een basketball, een tennisbal en zogenaamde blinding glasses op z’n snufferd is te indrukwekkend om te laten passeren. Nu weten we gelijk hoe Curry aan z’n handles komt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen