SportAmerika Football Pool: Wouter Boerkamp pakt week 15

Door

Het blijft ongemeen spannend in de top van de Football Pool. Robin van Grieken wist een kleine voorsprong vast te houden. Dat lukte, omdat de volledige top 5 allemaal hetzelfde aantal juiste picks had. Met nog twee weken te gaan in het reguliere seizoen blijft het ongemeen spannend. De grote man was deze week Wouter Boerkamp met maar liefst 15(!) goede picks. Alleen de winst van de Falcons had hij, en met hem vele anderen, niet verwacht. Zelfs het aantal punten tijdens Monday Night Football (41) had hij bijna goed (42). Behalve de winst van de Falcons hadden weinigen overwinningen van de Jaguars, Cardinals en Cowboys verwacht. Twee spelers hadden het juiste aantal punten tijdens MNF: Daan van der Pas en Iwan Engelberts.

Top 25 na week 15

 

Robin van Grieken, nog altijd fier aan kop, leek punten te verspelen door de Dolphins te kiezen tegen de Giants. Zijn concurrenten hadden wel de juiste voorspelling gedaan. Hij herstelde zich echter knap met de Texans pick. Velen waren hier voor de Titans gegaan. Opvallend was verder de blowout win van de Cowboys. Dat had bijna niemand aan zien komen. In de top dus geen wijzigingen. Van Grieken staat los van de rest en kan een defensieve koers varen. Het is aan Dennis van der Geest en Ronald Tb om meer risico te nemen. Die mogelijkheid wordt ze zeker geboden in week 16.

WEEK 16 WORDT LASTIG

Het is verre van beslist in de Football Pool. Week 16 heeft namelijk weer een paar lastige keuzes in petto. De Texans gaan op bezoek bij de red hot Buccaneers en natuurlijk is er de topper tussen de Bills en Patriots. Dan zijn er ook nog een paar lastige duels in de kelder van de NFL. Wie gaat (en wil) winnen bij de Giants tegen de Redskins? In Miami de laatste kans voor de Dolphins om de Bengals van hun 1st pick af te houden. Andere lastige picks deze week zijn onder andere: Saints @ Titans, Cowboys @ Eagles en Packers @ Vikings.

Picks van de top 25 van het weekklassement (week 15)

WEEK 16 UPSETS


Luuk Dokter: de Buffalo Bills verslaan de New England Patriots

Hoe symbolisch zou het zijn als de Bills het tweede duel met de Patriots dit seizoen wél winnen? Met een overwinning wordt de vooruitgang op offensief vlak bevestigd en het maakt Buffalo nog meer de kroonprins van de AFC East. Josh Allen is sinds de eerste ontmoeting steeds meer ontpopt tot een mooie quarterback-vlinder en de defense is angstaanjagend consistent. De Patriots laten, zeker op offensief vlak, een omgekeerde tendens zien. In het eerste duel met de Bills kwamen ze niet verder dan 16 punten en dat zou dit keer wel eens minder kunnen zijn. Buffalo, op hun beurt, haalden er 10, maar beschikken nu over Devin Singletary en een betere Josh Allen. Kortom, twee sterke defenses, maar aan de ene kant een offense in verval en aan de andere kant een offense in bloei. De Bills gaan doen wat jarenlang niet voor mogelijk werd gehouden: winnen in Foxborough.

Toon Aerts: de Tennessee Titans verslaan de New Orleans Saints

De Titans hebben weliswaar een mentale tik gekregen door te verliezen van divisierivaal Houston, toch liggen ze nog niet helemaal KO tegen het canvas. Ze verloren nipt van de Texans vorige week, met slechts een field goal verschil, en Ryan Tannehill staat toch nog steeds met veel vertrouwen te spelen. Dat doet zijn collega aan de overkant, Drew Brees, natuurlijk ook. Brees brak afgelopen maandag het record voor meeste touchdown-passes van een quarterback en hij deed dat ook eventjes door het hoogste completion percentage ooit in een wedstrijd te voltooien (29/30, 96.7%). Toch zijn de Saints nog niet thuis met de Titans. Het is voor Tennessee nog steeds mogelijk om de AFC South te winnen en ze spelen bovendien thuis in Nashville. Ik denk dat de Titans de rug rechten en een cruciale zege pakken in de strijd om de play-offs.

Ton de Vries: de NY Jets verslaan de Pittsburgh Steelers

Voor de Steelers is er veel meer te verliezen deze wedstrijd dan voor de Jets. Gevaarlijk want de druk is er af voor de thuisploeg. Bij de Steelers loopt het aanvallend bepaald niet, er wordt stevig geleund op de defense. Ik verwacht een onbevangen Sam Darnold met een sterke wedstrijd. De Jets kunnen na de overwinning een bloemetje verwachten van de Titans.


Veel succes in week 16 van de SportAmerika Football Pool!

Coverfoto: Kirby Lee/USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen