Sport en de Amerikaanse cultuur

Door

INGEZONDEN MEDEDELING

( De Super Bowl is een van de grootste sportevenementen die op de kalender staat in de V.S., met meer dan 103 miljoen mensen die naar dit evenement kijken)

Sport is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de Amerikaanse cultuur en grote sportevenementen staan hoog aangevinkt op de kalender bij de Amerikanen thuis. In 2020 wordt er wederom niets minder verwacht dan van 2019, met de gebruikelijke toppers en nieuw potentieel aan de horizon.

Dus of je nu een fan bent van het grote drama van de Superbowl, het meer kalmerende ritme van de Golf Masters of de prikkelende overwinningen van het US Open, 2020 heeft zeker iets voor jouw in petto.

De Super Bowl

Allereerst komt de Super Bowl, onbetwistbaar de grote ster op de Amerikaanse sport kalenders, zal de Superbowl in 2020 gehouden worden op twee februari.

De Super Bowl heeft een lang verleden in de Amerikaanse geschiedenis, de eerste Super Bowl werd gehouden op 15 januari 1967. Deze eerste beslissende wedstrijd speelde zich af tussen de kampioenen van de AFL en de NFL en ging onder de minder klinkende naam van “AFL-NFL World Championship of Professional Football”.

Het allerbelangrijkste moment van de Super Bowl is de uitreiking van de  Vince Lombardi Trofee. Elk van deze trofeeën wordt gemaakt door meester juweliers van Tiffany & Co en is ongeveer $12,500 waard.

Alsof één trofee gemaakt door meester juweliers niet genoeg is, laten ze voor elke Super Bowl er twee maken. Het is al meerdere keren gebeurd dat de trofee tijdens de viering van de overwinning beschadigd raakte en dus hebben ze er altijd een ander achter de hand.

(Van een ander kaliber dan de Super Bowl is de Masters. Het hoogtepunt van het jaar voor golfliefhebbers van over de hele wereld)

De Masters kampioenschappen

Deze wordt volgens traditie gehouden op de golfbaan van de Augusta Golf Course. De Masters kampioenschappen zijn hét evenement in het jaar van de golfsport.

The Masters worden gehouden sinds 1934 en hebben slechts een onderbreking gehad tussen 1943 en 1945 vanwege de Tweede Wereldoorlog. In plaats van de groene velden ongebruikt erbij te laten liggen, besloot de Augusta Golfclub de velden en installaties te gebruiken voor het houden van vee en kalkoenen ter ondersteuning van de oorlog.

De Masters is bekend om het feit dat het een van de weinige sportevenementen is waar het leeftijdsverschil tussen de spelers behoorlijk groot kan zijn. De jongste speler ooit was de Chinese speler Guan Tianlang die in 2013 aan de competitie deelnam toen hij slechts veertien jaar en vijf maanden oud was.

De oudste speler ooit de de Golf Masters won is golflegende Jack Nicklaus wie 46 jaar oud was toen hij het toernooi in 1986 won.

De X Games

De extreme sport fans zullen blij te horen zijn dat de X Games tussen 16 juli en 19 juli in het Bank stadion in Minneapolis worden afgewerkt.

Dit allergrootste alternatieve sport evenement wordt in dezelfde tijd gehouden als het zuster evenement X Fest, waar sporten zoals BMX fietsen, Motor stunts, rally races en surfen plaatsvinden.

Net zoals de Olympische spelen heeft de X Games ook een wintereditie, welke voor het eerst gehouden werd in 1997. De winter X Games laat de besten van de Ski en snowboard wereld zien, maar ook ski mobiel races komen aan de beurt.

 

(De US Open is de laatste in een serie van vier Grand Slam tennistoernooien )

De US Open Tennis

De officiele naam is de United States Open tennis tournament, de U.S. Open is het vierde en laatste toernooi van vier Grand Slam tennistoernooien. Het is traditie dat dit tennistoernooi wordt gehouden op de Flushing Meadows. Het is een van de weinige tennis evenementen die gehouden wordt op hardcourt (een harde ondergrond van cement of asfalt met een rubberachtige laag daaroverheen).

Vroeger had de Flushing Meadows courts tennisbanen van gras, waarna ze overgingen op gravel in 1975 en later in 2005 de uiteindelijke overstap naar hardcourt maakten. De tennisbanen werden blauw met groene lijnen geverfd, zodat de ballen makkelijker te zien zijn.

Amerikaans voetbal

Als je wordt geïnspireerd door Megan Rapinoe en de rest van het Amerikaanse vrouwelijke voetbal team, maar het tegelijk jammer vind dat er zo weinig voetbal op de kalender van de Verenigde Staten staat, er is hoop! Binnenkort is er waarschijnlijk alle voetbal te zien die je in de Verenigde Staten miste!

Na het succes van de Copa America Centenario in 2016, hebben de Americas voetbal organisaties, CONCACAF en CONMEBOL uit Zuid Amerika, een voorstel gedaan voor een Amerikaanse versie van de Europese UEFA cup.

Dit nieuwe voorstel houd in dat er elke vier jaar een voetbaltoernooi gehouden wordt, beginnend in 2020. Er wordt nog steeds aan dit voorstel gewerkt, maar het zou zomaar nog een groots sportevenement op de kalender voor Amerikaanse voetbalfans kunnen betekenen.

NBA Playoff Finale

Het hoogtepunt van het basketbalseizoen is de National Basketball Association (NBA) championship series. Deze “beste uit zeven” series van wedstrijden beslist de winnaar uit de beste teams van de  “Western and Eastern Conference Finals”.

De eerste NBA Finale werd gehouden in 1947 en momenteel, staat de Eastern Conference voor op de Western Conference 38 tot 32 aangaande de series die gewonnen zijn. Het is jammer voor de Central Division die er nu uit is. Hun laatste en enige kampioenschap wonnen zij in 1950.

Foto : Pexels / Pixabay License

Ook leuk om te lezen